Egygólos vereség az írektől
U16 férfi   |   Archívum   |   2010. november. 23., 18:08
Egygólos vereség az írektől

A Pisont István szövetségi edző vezette magyar U16-os válogatott Telkiben játszott felkészülési mérkőzést az ír válogatott ellen, a találkozót az 1-1-es félidő után egy hajrában szerzett góllal a vendégek nyerték meg 2-1-re.

A magyar válogatott a Leindler Domonkos - Csábi Mihály, Kovács Tamás, Bobál Dávid, Tamás Krisztián (Fényes Szabolcs, 58.) - Kerékgyártó Dávid, Asztalos Dávid - Tóth László, Ács Ádám (Bereczki Dániel, 65.), Popgeorgiev Pantelis - Bobál Gergő összeállításban szerepelt a találkozón.

Az első félidő kevés helyzet hozott, mindkét csapat jól megszervezte védekezését, és nem hagyott területet az ellenfél támadóinak. A 32. percben azonban megingott a magyar védelem, egy eladott labdából indult az írek támadása, amit Sam Byrne fejezett be pontosan, 11 méterről egy átvétel után a jobb alsó sarokba helyezett. Két perccel később egyenlítettek a mieink, Bobál Gergő egy látványos megmozdulást követően közelről perdített a kapu bal alsó sarkába.

A második félidőben több veszélyes akciót is vezetett válogatottunk, ám hiába adódott néhány ígéretes lehetőség a támadóink előtt, csak kapufáig sikerült eljutniuk. Az írek kevéssel a rendes játékidő lejárta előtt egy kontratámadás végén megszerezték a győztes gólt: Garry O'Neil egy jól eltalált lövéssel állította be az 1-2-es végeredményt.

- A védekezésünk rendben volt, azonban támadásban, a végjátéknál pontosabbnak kellett volna lennünk. Kár a hajrában kapott gólért, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna - nyilatkozta a mérkőzés után Pisont István szövetségi edző.

A két csapat csütörtökön 11 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.