Döntőt játszik Moszkvában az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Archívum   |   2013. augusztus. 16., 17:51
Döntőt játszik Moszkvában az U16-os válogatott

Szepessy László együttese harmadik meccsét is 1-0-ra nyerte meg az oroszországi nyolccsapatos nemzetközi tornán.

A skótok és a ciprusiak 1-0-ás legyőzése után a magyar U16-os válogatott a két kör után szintén veretlen ukránok ellen lépett pályára pénteken. A meccs forgatókönyve nagyban hasonlított a skótok elleni szerdai mérkőzésére: az ellenfél mezőnyben némi fölényben játszott, de válogatottunk kiválóan védekezett, és labdaszerzések után a támadóink többször is megérkeztek az ukrán kapu elé. Egy ilyen labdaszerzés utáni kontrából szereztük a győztes gólt is, a 32. percben Dragóner Filip a felezővonal közeléből indulva kapott jó kiugratást, betört a 16-osra, majd 14 méterről, ballal a bal sarokba helyezett. A Ferencváros támadója harmadik meccsén harmadik találatát jegyezte, mindegyik győzelmet ért...

A második félidőben az ukránok támadásban maradtak, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, maradt az 1-0, ami egyben azt is jelenti, hogy a mieink szombaton döntőt játszanak, az ellenfél a bolgár korosztályos csapat lesz.

- Jól alkalmazkodtunk az ellenfél játékához, leszűkítettük a területeket, és próbáltunk úgy védekezni, hogy semlegesítsük az ukránok erényeit - mondta Szepessy László a találkozó után. - Nagyon jó csapat ellen sikerült győzni, de küzdeni tudásban és védekezésben ellenfelünk fölé nőttünk. A játékosok minden elismerést megérdemeltek, hiszen négy nap alatt a harmadik nagy iramú, színvonalas meccsüket játszották végig, és nyerték meg. Elfáradt a csapat, de ha már idáig eljutottunk, megpróbáljuk megnyerni az utolsó meccsünket is, ami egyben tornagyőzelmet is jelentene.

Nemzetközi U16-os torna, Moszkva:
Ukrajna – Magyarország 0–1 (0-1)
Magyarország:
Demjén Patrik – Bodrogi János, Patik Márton, Szalai Attila, Mészáros Dominik (Czeglédy Levente, 68.) – Cseszlai Bence, Szőke Dániel (Csákó Dániel, 73.), Gergényi Bence – Szász Balázs (Bíró Ákos, 62.), Dragóner Filip, Vogyicska Bálint
Gólszerző: Dragóner a 32. percben

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.