Döntetlennel zárt az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Archívum   |   2011. május. 26., 09:51
Döntetlennel zárt az U16-os válogatott

Döntetlennel zárt az U16-os válogatott a római Ciocara tornán, Pisont István együttese az ír Shamrock ellen játszott 1-1-et.

Az U16-os válogatott egy győzelemmel és egy döntetlennel várta az utolsó csoportkört, a mieink az ír Shamrock Rovers ellen léptek pályára. Pisont István szövetségi edző a Dániel Csaba - Marcsek Ákos (Medgyes Zoltán), Fényes Szabolcs, Pataki Zsolt, Tamás Krisztián - Györffy Mátyás, Kalmár Zsolt (Szalánszki Bálint), Nagy Dominik (Vörösbaranyi Armand), Vlasics Dániel (Tóth László) - Farkas Zoltán, Forgács Dávid összetételű csapatot küldte pályára.

 

A mieink végig fölényben futballoztak, több meccs megnyerésére elegendő lehetőséget dolgoztak ki, ám a helyzetkihasználás ezúttal nem volt az igazi. Válogatottunk a második félidőben Farkas Zoltán 11-esével szerzett vezetést, és ezt követően többször is bebiztosíthatta volna győzelmét. Ehelyett az utolsó percben a szórványos ír akciók egyikének végén egy jól eltalált lövéssel az ellenfél egyenlített, ezzel 1-1-el zárult a találkozó.

 

Bár a mieink veretlenül zárták a csoportkört, a továbbjutás nem sikerült, a Reggina egy évvel idősebb korosztályú csapata került tovább a kvartettből.

 

- Az elején kissé kapkodtunk, de végig teljes mezőnyfölényben játszottunk, sajnos nem tudtunk élni a lehetőségekkel - mondta Pisont István a mérkőzés után. - A futball törvényei ezúttal is működtek, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és az utolsó percben egyenlített az ellenfél. A továbbjutás nem sikerült, ezért szomorúak vagyunk, de értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk a tornán.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.