Döntetlennel kezdtük az izraeli tornát
U16 férfi   |   Archívum   |   2010. december. 09., 10:06
Döntetlennel kezdtük az izraeli tornát

U16-os válogatottunk lejátszotta első mérkőzését a négycsapatos izraeli nemzetközi tornán, Pisont István szövetségi edző együttese 1-1-es döntetlent ért el a házigazdák korosztályos együttese ellen.

Válogatottunk egész napos utazás végén szerda este érkezett meg a torna mérkőzéseinek helyszínére, Eilat városába. Az első mérkőzésre ma kora délután került sor a házigazdák ellen, Pisont István a Hrabina Alex - Csábi Mihály, Kovács Tamás, Bobál Dávid, Tamás Krisztián - Asztalos Dávid (Németh Márió, 60.), Kerékgyártó Dávid - Tóth László, Szántó Gergő (Ács Ádám, 60.), Vallejosz Dominique (Popgeorgiev Pantelis, 70.) - Bobál Gergő összeállításban szerepeltette csapatát.

A találkozó első gólját a házigazdák szerezték a 13. percben, de az egyenlítésre nem sokat kellett várni, a 16. percben Szántó Gergő szabadrúgásból vette be az izraeli kaput. A folytatásban jó iramú, kiegyenlített volt a mérkőzés, s bár a hazaiak eleinte több alkalommal is kihasználták a védelmi megingásainkat, gólt nem sikerült szerezniük. Válogatottunk később rendezte a sorokat, és formás akciókkal bontotta meg az ellenfél védelmét, az utolsó passzok azonban pontatlanok voltak, ezért fiataljaink nem tudták megszerezni vezetést, a találkozó 1-1-el zárult.

- Úgy gondolom, az eredménnyel elégedett lehetek, a játékkal már kevésbé - értékelt a lefújás után Pisont István. - Kijöttek a tegnapi utazás fáradalmai, nehezen tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, de amikor játékba lendültünk, voltak jó periódusaink, és akár meg is fordíthattuk volna az állást. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, és egy jó kapusteljesítmény is kellett ahhoz, hogy ne kapjunk újabb gólt. Mindent összevetve az eredmény igazságos, a torna későbbi szakaszában még sokat érhet a megszerzett egy pont.


A torna további programja:

December 10., péntek, 11 óra

Magyarország – Görögország

December 12., vasárnap, 11 óra
Magyarország - Szerbia


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.