Döntetlennel kezdett Macedóniában az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Archívum   |   2011. május. 17., 13:10
Döntetlennel kezdett Macedóniában az U16-os válogatott

U16-os válogatottunk kedden délután lejátszotta első macedóniai felkészülési mérkőzését a házigazdák korosztályos együttesével.

Pisont István szövetségi edző a Dániel Csaba - Erdős Gábor, Asztalos Dávid, Pataki Zsolt, Tamás Krisztián - Németh Márió (Farkas Zoltán, 53.), Vlasics Dániel (Vida Krisztofer, 47.), Ács Ádám - Kerékgyártó Dávid (Dékány Péter, 77.), Vallejos Dominique (Popgeorgiev Pantelis, 57.), Bobál Gergely (Kalmár Zsolt, 64.) összetételű együttest küldte pályára a mérkőzésen.

 

Az első félidőben gyakran akadozott a mieink játéka, ekkor több pontatlan megoldás rontotta a játékosok teljesítményét, az egyik ilyen után a macedónok megszerezték a vezetést. A fordulás után a cserék sokat lendítettek a játékunkon, feljavult a teljesítményünk, s a 70. percben Vida Krisztofer, majd egy perccel később Popgeorgiev Pantelis is bevette a hazai kaput, ezzel sikerült megfordítanunk az eredményt. A győzelem azonban elmaradt, mert a 75. percben a macedónok kihasználtak egy védelmi hibát, és beállították a 2-2-es végeredményt.

 

- Az első félidőben sem csapatként, sem egyénileg nem nyújtottunk megfelelő teljesítményt - mondta az mlsz.hu-nak a lefújás után Pisont István. - Ekkor felfogásbeli problémákat is láttam a játékosokon, sok volt a hiba, önveszélyes volt a védekezésünk, és a támadójáték sem volt hatékony. A második játékrészben jóval motiváltabb lett a csapat, több labdát szereztünk, támadóbb szellemben futballoztunk, ami elsősorban a cserejátékosoknak köszönhető, a gólokat és a gólpasszokat is a padról beálló focisták jegyezték. Volt egy húszperces periódus, amikor nagyon elégedett voltam a játékunkkal, ám a hajrában egy buta egyéni hibát követően labdát szerzett az ellenfél, és kiegyenlített. Összességében elmondható, hogy hullámzó volt a teljesítményünk, nagyon jó és nagyon rossz szakaszai is voltak a találkozónak.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.