Barcelonában lépett pályára az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Archívum   |   2013. szeptember. 25., 22:03
Barcelonában lépett pályára az U16-os válogatott

A Szepessy László vezette együttes 2-0-ás vereséget szenvedett az Espanyol korosztályos csapatától.

A legutóbbi összetartása során rangos nemzetközi tornát nyert magyar válogatott ezen a héten Barcelonában játszik két mérkőzést. A keddi megérkezés után, a magyar delegációt vezető Dunai Antal spanyolországi kapcsolatai és Bazsánt József csapatmenedzser szervezőmunkájának köszönhetően, a válogatott a Nou Campban megtekintette az FC Barcelona – Real Sociedad bajnoki mérkőzést, ahol a játékosok felejthetetlen élménnyel gazdagodtak, látták például Neymar első barcelonai gólját, és átérezhették, hogy milyen érzés lehet 70.000 néző előtt játszani.

Szerdán már válogatottunk tagjai is pályára léptek, délután az Espanyol U16-os csapata volt az ellenfél. A spanyol korosztályos válogatottakkal felálló hazaiak nem tudtak jelentős mezőnyfölényt kialakítani a találkozón, a meccs egyes periódusaiban a magyar válogatott irányított és alakított ki kecsegtető helyzeteket. Öt perccel a meccs vége előtt az Espanyol szabadrúgásból szerzett vezetést, majd a hajrában a házigazdák kihasználták, hogy fellazult a védelmünk, és beállították a 2-0-ás végeredményt. A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

- Értékes mérkőzést játszottunk, sikerült alkalmazkodnunk a spanyolok által diktált óriási iramhoz, és végig egyenrangú ellenfelei voltunk a dinamikus, gyors, kombinatív focit játszó hazaiaknak. Ha a három-négy nagy helyzetünkből legalább egyet értékesítünk, egész máshogy alakulhatott volna a meccs. Holnap megpróbálunk visszavágni a vereségért - mondta a találkozó után Szepessy László szövetségi edző.

Espanyol U16 – Magyarország U16 2–0 (0-0)
Magyarország:
Balogh Péter – Csákó Dániel, Patik Márton (Szász Balázs, 61.), Szalai Attila, Gergényi Bence – Szőke Dániel (Cseszlai Bence, 41.), Tajti Mátyás, Vogyicska Bálint – Herjeczki Kristóf (Dragóner Filip, 41.), Bíró Bence (Suscsák Máté, 41.), Kovács Dávid (Bíró Ákos, 41.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.