Angyal három gólt lőtt a szlovénoknak
U16 férfi   |   Archívum   |   2008. május. 29., 14:13
Angyal három gólt lőtt a szlovénoknak

U16-os válogatottunk a keddi, lendvai 3-3 után csütörtökön Andráshidán is megmérkőzött Szlovénia korosztályos csapatával. Zsivoczky Gyula együttese 4-1-re győzött, Angyal Norbert háromszor is a kapuba talált.

Nacsa Péter az első percben megsérült

Csapatunk Nacsa Péter (Ambrusics Róbert a 2. percben) - Füzi Mátyás (Oláh Zsolt a 70. percben), Ízing Martin, Otigba Keneth, Tóbiás Zsolt - Szakály Attila (Szabó György a 62. percben), Kelemen Dávid (Kator Bence a 43. percben) - Magos Mátyás (Gyurján Bence az 50. percben), Kovács István (Ponczók Csaba a 53. percben), Skriba Máté - Angyal Norbert (Farkas Márk a 75. percben) összeállításban szerepelt.

Nem kezdődött jól számunkra a találkozó: kapusunk, Nacsa Péter az első percben ütközött egy szlovén támadóval, a vállára esett, s nem is tudta folytatni a játékot. Csapatunk nagy lendülettel kezdett, s Angyal Norbert egy közeli lövéssel a 6. percben meg is szerezte a vezetést. Nagy fölényben futballoztak fiataljaink, s a 39. percben Kovács István bal oldali beadása után Angyal ismét a kapuba talált. Egy perccel később Kovácsot buktatták a vendégek 16-osukon belül, s a megítélt büntetőt Skriba Máté értékesítette. A szlovénok a 48. percben Osmanaj révén szépítettek ugyan, ám a végeredményt a remekül játszó Angyal állította be az 53. percben.

- Sokkal jobban játszottunk, mint ellenfelünk, és most éltünk is kínálkozó lehetőségeinkkel - mondta el honlapunknak a mérkőzés után Zsivoczky Gyula szövetségi edző. - Végig fegyelmezettek, koncentráltak voltunk, támadójátékunkról sokat elárul, hogy a két meccsen hét gólt lőttünk. Szerencsére sok gólerős játékosunk van, ami mindenképpen biztató, bár tudjuk azt is, hogy védekezésben még javulnunk kell. Nagyon sajnáljuk Nacsa Péter sérülését, mindannyian gyors jobbulást kívánunk neki.

Csapatunk legközelebb a hagyományos augusztusi ráckevei tornán lép majd pályára, itt folytatja a felkészülést az őszi Eb-selejtezőkre.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.