U15: revánsot vettek a svájciak

2016. május. 26., 18:08   |    

U15: revánsot vettek a svájciak

Svájcban edzőtáborozó U15-ös válogatottunk csütörtökön második mérkőzését is lejátszotta a házigazdák korosztályos együttes ellen.

A mieink kedden Beke Péter góljával bravúros eredményt értek el, 1-0-ra legyőzték a jó erőkből álló svájciakat, a csütörtöki visszavágón azonban a házigazdák - akiknek a két találkozó között teljesen kicserélődött a csapatuk - egy 3-1-es sikerrel vágtak vissza.

Németh Antal szövetségi edző lehetőséget biztosított a keret minden tagjának a bizonyításra, így a mieink is teljesen más csapattal álltak fel, mint kedden. A svájciak jobban kezdték a mérkőzést, és mezőnyfölényük a 11. percben gólt hozott, Randy Schneider találta a kapunkba. A 25. percben, egy szép támadás végén Kiss Bence révén sikerült egyenlítenünk, a válogatottban debütáló támadónak egy másik újonc, Skribek Alen adta a gólpasszt. A hazaiak még a szünet előtt kihasználtak egy védelmi hibát, és visszavették a vezetést, majd a fordulás után is kézben tartották a mérkőzést. A védelmünk jól zárt, ezért a svájciak nem tudtak komolyabb helyzeteket kidolgozni, de az utolsó pillanatokban, egy szögletvariációt követően bebiztosították győzelmüket.

- A svájciak irányítottak a mérkőzést, de derekasan helytálltunk, szervezetten védekezve igyekeztünk megállítani a hazai akciókat - értékelt a lefújás után Németh Antal. - Összességében pozitívan értékelem a túrát, mert egy kifejezetten erős csapat ellen mérhettük le, hogy hol tartunk jelenleg. Minden játékos megmutathatta magát, többen első válogatott mérkőzésükön szerezhettek fontos nemzetközi tapasztalatot.

Svájc-Magyarország 3-1 (2-1)
Magyarország: Tóth Róbert - Krén Bálint (Pribék Bence, 64.), Sághy Félix, Nagy Bence, Kalmár Olivér (Körmendi Kevin, 73.) - Múcska Viktor (Alessio Mazzonetto, 53.), Nyári Patrik - Kiss Bence (Papp László, 74.), Sipos Zoltán, Skribek Alen - Beke Péter


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink