U15: másodszorra is legyőztük a macedónokat
U15 férfi   |   Mérkőzések   |   2015. április. 23., 15:25
U15: másodszorra is legyőztük a macedónokat

U15-ös válogatottunknak nehezebb dolga volt a macedónok ellen, mint kedden, de megérdemelt győzelemmel zárta a két csapat Telkiben rendezett csütörtöki felkészülési mérkőzését.

A két csapat kedden, viharos szélben mérkőzött meg egymással először, azon a találkozón a mieink - elsősorban nagyszerű második félidei játékuknak köszönhetően - magabiztos, 5-1-es győzelmet arattak. A csütörtöki visszavágó első félidejében a magyar válogatott vállalkozott kezdeményezőbb játékra, de az akcóink építéséen rendre közbecsúszott egy-egy pontatlanság, így komolyabb helyzet alig alakult ki a macedón kapu előtt. A vendégek agresszívabb, összeszedettebb játékkal rukkoltak elő, mint a keddi első meccsen, néhány lendületes akció végén sikerült helyzetbe kerülniük, egy-két veszélyes lehetőségeket is kialakították az első 40 percben.

A fordulás után feljavult a játékunk, kombinatívabban futballoztunk, többször jutottunk el a macedón kapu elé, és néhány ziccert is kialakítottunk, ezeket azonban el is hibáztuk. A macedónok elsősorban a védekezéssek foglalkoztak, érezhetően elégedettek voltak a döntetlennel, nem jelentettek veszélyt a kapunkra. A 74. percben megszereztük a vezetést, Buzás Gergő egy jobb oldali szögletből kapura tekert, a nagyszerűen elvégzett lövés végén a labda a jobb felső sarokba vágódott (1-0). A hajrában akár újabb gólokat is szerezhettünk volna, de két nagy helyzetünk kimaradt, így végül 1-0-ra győztünk.

- Azzal tisztában voltunk, hogy a második mérkőzés nehezebb lesz, ennek ellenére végig uraltuk a játékot, több helyzetet tudtunk kialakítani ellenfelünknél, és bár a ziccereinket nem tudtuk gólra váltani, egy pontrúgás után megszereztük a győztes találatot. Gratulálok a srácoknak, mert a megbeszélt alapfeladatokat igyekeztek minél hatékonyabban megvalósítani, és ez kombinatív játékkal is párosult. Nagyon fontos, hogy a jövőben fel tudjuk gyorsítani a csapatjátékot, mert sok egyéni megoldást láthattunk, talán a túlzott bizonyítási vágy miatt - nyilatkozta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző.

Magyarország-Macedónia 1-0 (0-0)
Magyarország, 1. félidő: Deczki Máté - Lipót András, Újvárosi Ádám, Bolla Gergő - Győri Olivér - Kovács Krisztián, Csoboth Kevin - Horváth Olivér, Kiss Tamás, Bencze Márk - Pócsik Botond

Magyarország, 2. félidő: Kovács Péter - Terbe Botond, Sudár Ábel, Molnár Tamás, Buzás Gergő - Bokros Szilárd, Szoboszlai Dominik - Gréczi Márton, Daróczi Zoltán, Tímári Norman - Tóth Zoltán


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Öt góllal és győzelemmel kezdett Szlovákiában az U15-ös válogatott
Öt góllal és győzelemmel kezdett Szlovákiában az U15-ös válogatott

Belvon Attila együttese a finnekkel mérkőzött meg Szlovákiában, a Négy Nemzet Torna első játéknapján.

U15: hétgólos meccset nyertünk Podgoricán
Meccsbeszámoló
Kétgólos magyar siker Csíkszeredán

Belvon Attila együttese a finnekkel mérkőzött meg Szlovákiában, a Négy Nemzet Torna első játéknapján.