U15: kétgólos győzelem Montenegróban

2016. november. 01., 19:22   |    

U15: kétgólos győzelem Montenegróban

Legfiatalabb korosztályos válogatottunk két mérkőzést játszik a héten Podgoricán, a keddi első összecsapáson 2-0-ás győzelmet aratott.

A Preisinger Sándor vezette együttes szeptemberben játszotta le első nemzetközi mérkőzéseit, a törökök elleni páros összecsapás után ezúttal Podgoricán, a házigazda montenegróiakkal méri össze erejét. Az első mérkőzésen a magyar válogatott gólnélküli első félidőt követően 2-0-ra nyerni tudott, góljainkat Zuigéber Ákos és Kalmár Benedek szerezték.

A mérkőzés első félidejében is mezőnyfölényben játszott a magyar csapat, de a mély talajú pályán a támadóharmadban becsúsztak pontatlanságok, ezért nem sikerült góllal zárnunk egyetlen akciót sem. A második félidőben még nagyobb volt a magyar fölény, de a taktikai váltásokkal hatékonyabbá vált az előrejátékunk, és a 68. percben megszereztük a vezetést: a Kalmár Benedekkel szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Zuigéber Ákos váltotta gólra. Két perccel később Zuigéber volt az előkészítő, Kalmár pedig a befejező, egy szép kombináció végén előző önzetlen passzából utóbbi talált a hálóba, beállítva a 0-2-es végeredményt

- Szervezett, kellemetlen ellenféllel szemben meggyőző játékkal sikerült nyernünk. Megdolgoztunk ezért a sikerért, jól jöttünk ki a párharcokból, és végig taktikusan, a meccset kontrollálva szereztük meg a győzelmet - mondta Preisinger Sándor a találkozó után.

Montenegró-Magyarország 0-2 (0-0)
Magyarország: Bencze Antal - Hosszú Zétény (Wágenhoffer Márton, 73.), Török Kevin, Balogh Botond, Kata Mihály (Takács Kevin, 73.) - Zuigéber Ákos (László Dávid, 73.), Major Sámuel - Kalmár Benedek, Pintér Dániel (Kenderesi Dávid, 59.), Bekker Roland - Pardi Imre (Horváth Krisztofer, 41.)
G.: Zuigéber (11-esből), Kalmár


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink