U15: Gólzáporos döntetlen Törökország ellen

2016. szeptember. 20., 21:23   |    

U15: Gólzáporos döntetlen Törökország ellen

A magyar férfi U15-ös válogatott Preisinger Sándor irányításával 2–2-es döntetlent játszott Törökország legjobbjaival a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen.

A magyar férfi U15-ös válogatott Preisinger Sándor irányításával 2–2-es döntetlent játszott Törökország legjobbjaival a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Preisinger Sándor utánpótlásedzőként augusztusban csatlakozott az MLSZ stábjához. Az egykori NB I-es gólkirály, magyar válogatott támadó az U15-ös válogatottat irányítja szövetségi edzőként, valamint a sportigazgatóság tevékenységét több területen is segíti majd.

Első meccsén a magyar U15-ös válogatott 2–2-es döntetlent ért el Törökország ellen, miközben négyszer a kapufát találta el.

A mieink kezdték jobban a meccset, uraltuk az összecsapást és több helyzetet dolgoztunk ki, mint ellenfelünk. Ennek ellenére a törökök szerezték meg a vezetést: érintés nélkül csavartak a kapuba egy szögletet (0–1).

A kapott gól után sem esett kétségbe a csapat, folyamatosan ment előre. A 29. percben Major Sámuel gyorsított rá a védelemre, majd Zuigéber Ákost hozta játékba a jobbösszekötő helyén, aki kilőtte a hosszú sarkot (1–1).

A második félidőben szinte lemásoltuk az elsőt: a magyar csapat jól futballozott, de mégis a törökök szereztek újabb gólt egy kapu előtti kavarodás után (1–2). Eközben a mieink sorozatban lőtték a kapufákat, összesen négyet, és emellett több nagy helyzetet is kidolgoztak, de nem sikerült a kapuba találni. A meccs végéhez közeledve aztán megtört a jég: ismét Major cselezgetett, a középre tett labdáját még nem tudtuk a kapuba továbbítani, de a kipattanó a kapusról éppen Zuigéber elé került, aki már nem hibázott (2–2).

– Teljesen új csapat épül az U15-ös korosztályban, ez volt mindössze a harmadik összetartásunk, az előző két alkalommal egyaránt huszonöt-huszonöt játékost néztünk meg, mielőtt kialakult volna a törökök elleni keret. A srácok nagyon jól dolgoztak a felkészülés során és a mérkőzésen is. A hatvanadik percig elég jól visszaadták a pályán, amit az edzéseken gyakoroltunk, agresszív, szervezett focit mutattak be. Persze akadtak hibáink is, sokat kell még együtt dolgoznunk – értékelte a meccset Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Törökország 2–2 (1–1)
Magyarország: Jaksi Attila (Németh 46.) – Bekker Roland, Posztobányi Patrik, Iyionbor Patrik, Major Sámuel, Zuigéber Ákos, Vitális Milán (Benke Áron, 55.), Wágenhoffer Márton (Hosszú Zétény, 62.), Kata Mihály (Rébék Richárd 55.), Kalmár Benedek (Orsós Tamás, 62.), Mester Csaba (Vizler László 73.)
Gólszerzők: Zuigéber (29., 81.), illetve Cogalan (19., 53.)

Az U15-ös válogatott szeptember 22-én, csütörtökön újra összecsap Törökország legjobbjaival.


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink