U15: A törökök ezúttal jobbak voltak
U15 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. szeptember. 22., 19:39
U15: A törökök ezúttal jobbak voltak

A magyar férfi U15-ös válogatott második felkészülési mérkőzésén 3–0-ra kikapott Törökország legjobbjaitól Telkiben.

Preisinger Sándor utánpótlásedzőként augusztusban csatlakozott az MLSZ stábjához. Az egykori NB I-es gólkirály, magyar válogatott támadó az U15-ös válogatottat irányítja szövetségi edzőként, valamint a sportigazgatóság tevékenységét több területen is segíti majd.

Első meccsén a magyar U15-ös válogatott 2–2-es döntetlent ért el Törökország ellen, miközben négyszer a kapufát találta el. A mérkőzés visszavágóján azok kaptak lehetőséget, akik eddig nem bizonyíthattak a stáb számára.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, egy nagy egyéni hiba azonban az ellenfelet juttatta vezetéshez, miután utolsó emberként veszítettünk labdát.

A második játékrész előtt még ötöt cserélt a kapitány, de nem sikerült az egyenlítés, sőt a törökök újabb gólokat szereztek: előbb egy szöglet után, majd szabadrúgásból – a labda a szétnyíló sorfal tagjai között talált utat a kapuba.

– A két felkészülési meccsen igyekeztünk minden kerettagnak játéklehetőséget adni, hogy tisztább képet kapjunk, kire lehet számítani nemzetközi szinten is. Persze a kerettagok pályafutását nyomon követjük majd, hiszen ebben a korosztályban még folyamatos a fejlődés, a változás. Ami a törökök elleni második meccsünket illeti, úgy gondolom, nem volt ekkora különbség a két csapat között, mint amit a három gólos különbség mutat, de az látszott, hogy ellenfelünk ismét a legerősebb felállásában vette fel velünk a küzdelmet. Október végén Montenegróba utazunk majd, ahol két felkészülési mérkőzést játszunk a hazaiakkal. Azon a túrán már lehetőséget kapnak a légiósaink is. Idén az a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk azt a bő keretet, 25-30 játékost, akire felépülhet a korosztály – mondta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor.

Magyarország–Törökország 0–3 (0–1)
Magyarország: Bencze Antal (Arany Tamás, 41) – Hosszú Zétény, Bekker Roland (Kata Mihály 60.), Rébék Richárd (Iyionbor Patrik 41.), Farkas Szabolcs (Orsós Tamás 41.), Major Sámuel (Kalmár Benedek 53.), Balogh Botond, Szegezdi Tamás, László Dávid, Benke Áron (Tamás Dávid, 41.), Vizler László (Zuigéber Ákos 41., Vitális Milán 68.)
Gólszerzők: Ahmetoglu (18.), Uymaz (56.), Cogalan (64.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Öt góllal és győzelemmel kezdett Szlovákiában az U15-ös válogatott
Öt góllal és győzelemmel kezdett Szlovákiában az U15-ös válogatott

Belvon Attila együttese a finnekkel mérkőzött meg Szlovákiában, a Négy Nemzet Torna első játéknapján.

U15: hétgólos meccset nyertünk Podgoricán
Meccsbeszámoló
Kétgólos magyar siker Csíkszeredán

Belvon Attila együttese a finnekkel mérkőzött meg Szlovákiában, a Négy Nemzet Torna első játéknapján.