Telkiben bizonyíthattak az ország legjobb 14 évesei
U15 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. június. 08., 14:14
Telkiben bizonyíthattak az ország legjobb 14 évesei

Az MLSZ idén elindított megyei tehetségfejlesztő programjának legügyesebb labdarúgói két napon keresztül futballoztak Telkiben.

A tehetségközpontokat Bernd Storck sportigazgató vezetésével valósította meg az MLSZ, a projekt célja, hogy a 12-14 éves korosztály legtehetségesebb hazai labdarúgói egységes, minőségi képzést kapjanak, és 15 éves korukra a megfelelő technikai, taktikai, fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére.

A program megyei szinten zajlik, Budapesten és Pest megyében két-két, a többi megyében egy-egy tehetségközpont alakult meg, melyekben egységes edzésmunkával képzik a régiók legígéretesebb futballistapalántáit. A program márciusban az ötfős megyei stábok felkészítésével indult el, majd a központok, az MLSZ szakmai stábjával közösen, kiválasztották azokat a fiatalokat, akik tavasztól a három korosztályban (U12, U13, U14) kétheti rendszerességgel közösen gyakoroltak a tehetségközpontokban. Az elmúlt hónapokban 1474 fiatalt foglalkoztattak rendszeresen a tehetségközpontok, a legtehetségesebb 14 évesek pedig Telkiben, a szövetségi szakmai stáb előtt is megmutathatta tudását.

A kétnapos edzőtáborban négy régiós válogatottra bontották a száz meghívott fiatalt, akik egymás elleni mérkőzéseken bizonyíthattak, a találkozókat a szövetségi edzők mellett a megyei szakmai igazgatók és a tehetségközpontok edzői is megtekintették.

- A tehetségközpontok fiataljai először megyei szinteken, majd területi szinten mérték össze tudásukat, most pedig régiós válogatottak érkeztek Telkibe. A hétfőn és kedden megrendezett program a kiválasztás egyik pillére is lesz, az itt mutatott teljesítmények sokat számítanak majd, amikor nyár végén az MLSZ szakemberei összeállítják a 2002-es születésű játékosok U15-ös válogatott keretét – mondta Rédei Norbert programvezető az mlsz.hu-nak.

Ami pedig a látottakat illeti, arról Belvon Attila szövetségi edző elmondta: sok tehetséges játékos mutatta meg magát a mérkőzéseken.

- Sok képzett fiatal van a pályára lépő száz játékos között, a csapatok szervezettek, megmutatkozott a játék során a tehetségközpontokban elvégzett munka. Zömében az ebből a száz fiatalból kerül ki az első U15-ös keret, de bajnoki mérkőzéseken, edzőtáborokban folyamatosan nyomon követünk mindenkit, a cél, hogy megtaláljuk azokat a tehetségeket, akik egészen a felnőtt válogatottságig juthatnak a későbbiekben – fogalmazott Belvon Attila.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Öt góllal és győzelemmel kezdett Szlovákiában az U15-ös válogatott
Öt góllal és győzelemmel kezdett Szlovákiában az U15-ös válogatott

Belvon Attila együttese a finnekkel mérkőzött meg Szlovákiában, a Négy Nemzet Torna első játéknapján.

U15: hétgólos meccset nyertünk Podgoricán
Meccsbeszámoló
Kétgólos magyar siker Csíkszeredán

Belvon Attila együttese a finnekkel mérkőzött meg Szlovákiában, a Négy Nemzet Torna első játéknapján.