Döntetlennel mutatkozott be az U15-ös válogatott
U15 férfi   |   Mérkőzések   |   2015. október. 20., 18:32
Döntetlennel mutatkozott be az U15-ös válogatott

A 2001-es születésű játékosokból álló U15-ös válogatott első nemzetközi mérkőzésén 1-1-es döntetlent ért el Lipóton a szlovákok ellen.

A 2001-es korosztály legígéretesebb játékosai számára korábban egy kiválasztó edzőtábort rendezett az MLSZ, az ott legjobb teljesítményt nyújtó futballistákból állt össze az a keret, amely ezen a héten kétszer is megmérkőzik Lipóton a szlovákokkal. A keret tagjai Németh Antal szövetségi edző vezetésével készültek együtt az elmúlt két napban, kedden pedig lejátszották első nemzetközi találkozójukat.

A mérkőzésen a szlovákok egy saját térfélen történt labdaeladás után szereztek vezetést az első félidőben, de a fordulás után a magyar válogatott átvette az irányítást, és egy látványos akció végén Kapronczai Gergely jól eltalált távoli lövésével megérdemelten egyenlítettek. A gól után is a magyar válogatott akarata érvényesült, az ellenfél kapusának több bravúrt is be kellett mutatnia, hogy a szlovákok tartani tudják az eredményt, ami a lefújásig már nem változott, 1-1-gyel mutatkozott be a nemzetközi porondon a csapat.

- A mérkőzés első félidejében elkövetett hibáink kicsit elvették a játékosok önbizalmát, de a szünetben rendeztük a sorokat, nagyon jól szálltak be a cseréink is, bátran, lendületesen, határozottan futballoztunk - értékelte a találkozót Németh Antal. - Egyelőre a kezdeti lépéseket teszi meg a csapat, a játékosoknak még újdonság, hogy válogatott mezben játszhatnak, de az látszik, hogy mindenki motivált, szeretne bizonyítani, és igyekszik megvalósítani a kiosztott taktikai feladatokat. A csütörtöki második meccsig megpróbáljuk kijavítani a most előforduló hibákat, és bízom benne, hogy az összetartás végén sikerül egy újabb jó meccset játszanunk a szlovákokkal.

Magyarország-Szlovákia 1-1 (0-1)
Magyarország: Ásványi Balázs (Tóth Róbert, 41.) - Lakatos Zoltán (Dombai Bálint, 55.) Juhász Zsombor (Lakatos Benjámin, 41.), Ángyán Richárd (Sághy Félix, 41.), Sasvári Dávid (Kalmár Olivér, 57.)- Földi Botond (Kecskeméti Péter, 55.), Nyári Patrik (Szabó Árpád, 55.) - Papp Marcell (Hajnal Gergely, 46.), Sipos Zoltán (Kapronczai Gergely, 41.), Cipf Dominik (Papp László, 55.) - Beke Péter (Törőcsik Péter, 41.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Öt góllal és győzelemmel kezdett Szlovákiában az U15-ös válogatott
Öt góllal és győzelemmel kezdett Szlovákiában az U15-ös válogatott

Belvon Attila együttese a finnekkel mérkőzött meg Szlovákiában, a Négy Nemzet Torna első játéknapján.

U15: hétgólos meccset nyertünk Podgoricán
Meccsbeszámoló
Kétgólos magyar siker Csíkszeredán

Belvon Attila együttese a finnekkel mérkőzött meg Szlovákiában, a Négy Nemzet Torna első játéknapján.