Megnyerte a 4 Nemzet Tornáját a magyar válogatott
U15 férfi   |   Csapat   |   2023. április. 07., 14:23
Megnyerte a 4 Nemzet Tornáját a magyar válogatott

Oross Márton együttese a torna utolsó játéknapján, pénteken 0-0-s döntetlent játszott a szlovákokkal Telkiben, így öt ponttal, kapott gól nélkül megnyerte a négycsapatos viadalt.

A mieink a lengyelek elleni 0-0 és a finnek 3-0-s legyőzése után az első helyen várták a 4 Nemzet Tornájának pénteki utolsó játéknapját, amelyen a szlovákokkal mérkőztek meg.

A találozó végig kiegyenlített játékot hozott, a mieink ezúttal is a második félidőben futballoztak veszélyesebben, de ezúttal nem sikerült kihasználni az adódó lehetőségeket. A szlovákok az első félidőben a labdaszerzéseket követő gyors ellentámadásokkal alakítottak ki helyzeteket, a második félidőben nem tudták feltörni a szervezetten játszó magyar csapat védelmét.

A 0-0-s végeredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatott 5 ponttal, kapott gól nélkül nyerte meg a tornát, a finnek végeztek a második helyen, a szlovákok a harmadik, a lengyelek pedig a negyedik helyen zártak.

– Büszke vagyok a csapatra, komoly fegyvertény, hogy egymás után három mérkőzést kapott gól nélkül hoztunk le, és megnyertük a tornát – mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző. – A tornán mutatott szervezett, fegyelmezett játék egy stabil alapot jelent, amire a későbbiekben is építhetünk. Voltak persze hibák a játékunkban, pontosságban, a döntések meghozatalában például még sokat lehet fejlődni, de alapvetően sikerült megvalósítanunk azt, amit szerettünk volna. Jó volt látni, hogy a második félidőben felőröltük a szlovákokat, és támadtunk a győztes gólért, ez a csapat remek mentalitását dicséri. Az elmúlt egy hétben nagy lépést tettünk az igazi csapattá válás felé vezető úton, hiszen a pályán és a pályán kívül is egységes volt a társaság. Hasznos tapasztalatokat szereztünk, és biztos vagyok benne, hogy a játékosok önbizalmának is jót tesz majd ez a szép siker.  

Magyarország-Szlovákia 0-0
Magyarország: Lányi Ferenc - Balog Kristóf (Manzella Giovanni Martin, 63.), Hecler Botond, Joó Ferenc, Rankó Viktor - Pesti Vince, Zoltai Levente, Galambos János - Bősze Levente (Nyikos Botond, 82.), Nyers Ádám (Soós Flórián, 51.), Magyarics Erik (Mándity Márkó, 63.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.