Korai gólokat kaptunk, alulmaradtunk Csehországban
U15 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 28., 17:09
Korai gólokat kaptunk, alulmaradtunk Csehországban

Férfi U15-ös csapatunk a cseh válogatott vendége volt kedden, a felkészülési mérkőzés 2-0-s hazai sikerrel ért véget.

Férfi U15-ös válogatottunk októberben Albániában játszotta le első nemzetközi mérkőzéseit, méghozzá sikerrel: mindhárom meccsét megnyerte, és az első helyen végzett az UEFA fejlesztési tornáján. Kedden Csehországban, Uhersky Brod városában lépett pályára Szabados József csapata, amely nem kezdte jól a találkozót: rögtön a meccs elején szögletgólt kapott, majd az első negyedóra végén a rendezetlen védekezésünket használta ki az ellenfél, és megduplázta az előnyt.

Mezőnyben kiegyenlített volt a játék, mindkét csapat vezetett formás támadásokat, de a mieinkben ezúttal nem volt meg a gólszerzéshez szükséges átütőerő. A lefújásig nem született újabb gól, a csehek 2-0-s sikerével ért véget a mérkőzés. Csütörtökön ismét összeméri az erejét a két válogatott.

– Magasabb szintű ellenféllel játszottunk, mint az albániai tornán, ez érződött a mérkőzés tempójában és a cseh játékosok egyéni kvalitásaiban is – mondta a mérkőzés után Szabados József szövetségi edző. – Ugyanazon alapelvek alapján próbáltunk futballozni, mint az első mérkőzéseinken, de most több hiba is csúszott a játékunkba, és egy picit az egyéni teljesítmények terén is elmaradtunk a várakozásainktól. A csehek jelenleg előrébb tartanak, mint mi, ezért reális az eredmény. Hasznos információkat kaptunk a pályára lépő játékosokról, és ezen tapasztalatok alapján folytatjuk a kiválasztási folyamatot.

Csehország-Magyarország 2-0 (2-0)
Magyarország: Ostoici Stefan - Finta Botond (Acsai Dominik, 41.), Szakál Dénes, Nyári Olivér, Papp Máté - Kiss Máté (Zsolnai Dávid, 41.), Ratkai Ádám (Somfalvi Barna, 70.), Milkovics Márton - Polonkai Noel (Tímár Dávid, 58.), Varga Zsolt (Makrai Csongor, 41.), Wiesner Balázs (Dudás Gergő, 70.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.