Kiválasztón jártak a legtehetségesebb U14-es játékosok
U15 férfi   |   Csapat   |   2019. május. 21., 15:02
Kiválasztón jártak a legtehetségesebb U14-es játékosok

A hét első két napján az U14-es korosztály legtehetségesebb játékosainak tartott kiválasztó edzőtábort az MLSZ sportigazgatósága.

Az MLSZ szövetségi edzői minden idény végéhez közeledve kétnapos edzőtáborozás során mérik fel azokat a 14 éves játékosokat, akik klubjaikban nyújtott teljesítményük alapján szerepet kaphatnak a következő idény elején induló új U15-ös válogatottban. A hétfőn és kedden megrendezett kétnapos edzőtábor a kiválasztást segítette: az ország négy régiójából 25-25 gyerek, összesen száz tehetséges fiatal érkezett Telkibe. A régiós csapatok a két nap során tornarendszerben, egymás ellen léptek pályára. A 2x30 perces mérkőzéseket az MLSZ összes szövetségi edzője megtekintette, rajtuk kívül az OTP Bank Bozsik-program regionális szakmai igazgatói is ott voltak a pályák mellett.

– Az edzőtábor egy többlépcsős kiválasztási folyamat első lépése, elsősorban azokat a gyerekeket keressük, akik később nemzetközi szinten is megállhatják a helyüket, mert megfelelő játékgyorsasággal, technikai tudással és személyiségjegyekkel rendelkeznek. Mindenképpen pozitívum, hogy sok ilyen gyereket láttunk a pályán a két nap során, ráadásul a felmérés nem lehetett teljes körű, mert több olyan ígéretes futballista van a látókörünkben, aki nem tudott eljönni Telkibe, egy részük sérülés miatt, mások pedig azért, mert külföldi klubokban szerepelnek. A kiválasztás képet ad a korosztályról, de ebben a korban még jelentős különbségek lehetnek a futballisták fejlődési ütemében, ezért a következő egy-két évben sokat változhat a most alkotott kép. Természetesen a továbbiakban is folyamatosan nyomon követjük a tehetséges játékosok teljesítményét, és az edzőtáborozások során igyekszünk minél több labdarúgónak lehetőséget adni a bizonyításra – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.