Ismét egygólos vereség a svájciaktól
U15 férfi   |   Csapat   |   2023. május. 04., 13:41
Ismét egygólos vereség a svájciaktól

U15-ös válogatottunk telki összetartása zárónapján ismét megmérkőzött a svájci együttessel, amely kedden 1-0-ra nyerte két csapat első összecsapását, és csütörtökön is egy góllal győzött.

A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, a mieink több ígéretes akciót is vezettek, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A 22. percben a svájciak megszerezték a vezetést, majd a folytatásban egyre jelentősebb fölénybe kerültek. Sok labdát szereztek a magyar térfélen vagy a felezővonal környékén, ezekből több komoly helyzetet is kialakítottak, Balogh Márk a kapuban több bravúrt is bemutatott az egész meccsen, részben neki is köszönhető, hogy újabb gól nem született, 0-1-es végeredménnyel zárult a találkozó.

– Bár több helyzetünk volt, mint kedden, és nagyobb arányban sikerültek a labdakihozatalaink, összességében nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Túl sokat hibáztunk, és az intenzíven, agresszíven letámadó svájciak a labdaszerzéseket követő gyors átmenetekből rendre helyzeteket alakítottak ki. A játékosok hozzáállásával azonban elégedett vagyok, felállt védekezésnél ellenfelünk nem tudott a kapunk elé kerülni, de a hibák számát csökkenteni kell ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt egy ilyen jó erőkből álló rivális ellen – mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Magyarország-Svájc 0-1 (0-1)
Magyarország: Balogh T. Márk - Balog Kristóf (Gulyás Kristóf, 72.), Hecler Botond (Rankó Viktor, 24.), Joó Ferenc, Milicz Péter - Zoltai Levente (Kovács Noel, 41.), Pesti Vince (Nyikos Botond, 64.) - Bősze Levente (Mándity Márkó, 64.), Galambos János, Magyarics Erik (Németh Nikolasz, 72.) - Varga Zsombor (Gólik Benjámin, 41.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.