Háromból három - tornát nyertek Albániában az U15-ösök
U15 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 04., 18:38
Háromból három - tornát nyertek Albániában az U15-ösök

Szabados József együttese a tiranai UEFA-torna utolsó mérkőzésén a koszovói válogatott ellen is győzni tudott.

A macedónok elleni 2-1-es siker, majd az albánok elleni 4-0-s győzelem után férfi U15-ös válogatottunk a koszovóiakkal mérkőzött meg Tiranában.

Az utolsó meccs előtt több kisebb betegség és sérülés is nehezítette a szakmai stáb dolgát, ráadásul az időjárás sem volt optimális, olyannyira, hogy a heves esőzés miatt félbe is kellett szakítani a meccset, és kérdéses volt, lesz-e folytatás. Végül sikerült befejezni a találkozót, amelyet a mieink végig kézben tartottak, a 18. percben Kiss Norbert szerzett vezetést, majd a győzelmünket a 92. percben Tímár Dávid tette biztossá.

Válogatottunk így három győzelemmel, hibátlan mérleggel megnyerte az UEFA fejlesztési tornáját.

– Az első két meccshez képest valamelyest visszafogottabban teljesítettünk az utolsó találkozón, csapatszinten ezúttal nem voltunk annyira hatékonyak és szervezettek, de a győzelmünk megérdemelt – mondta az mlsz.hu-nak Szabados József szövetségi edző. – Örülök, hogy ilyen szépen zárta az első nemzetközi mérkőzéseit az új korosztály, minden elismerésem a játékosoké, akik szervezett, kompakt játékot mutattak, emellett több kiemelkedő egyéni teljesítményt is láttam tőlük. Összességében többet kaptam a csapattól, mint amit előzetesen vártam, erre a teljesítményre lehet építeni a jövőben. Természetesen lehet és kell is javítani a játékon, biztosan nem fog minden mérkőzésünk ilyen jól sikerülni, de a lényeg, hogy a kiválasztás első fázisát követően kezd kialakulni a csapatunk. Biztosan sokat fog még változni a keretünk a következő egy-két évben, hiszen jelenleg mintegy negyven játékos alkotja a bő keretet, és rajtuk kívül is feltűnhetnek új tehetségek, de akik első körben lehetőséget kaptak, tudtak élni vele.

U15-ös válogatottunk idén még két mérkőzést játszik: november végén Csehországban lép pályára a házigazdák ellen.

Magyarország-Koszovó 2-0 (1-0)
Magyarország: Kilvinger Levente - Acsai Dominik, Ratkai Ádám, Nyári Olivér, Papp Máté (För Patrik, 88.) - Somfalvi Barna (Skotner Zoltán, 59.), Milkovics Márton, Polonkai Noel (Tímár Dávid, 46.) - Lakatos Martin (Zsolnai Dávid, 56.), Kiss Norbert (Makrai Csongor, 56.), Varga Zsolt (Béres Benedek, 59.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.