Egy góllal nyertek Telkiben a svájciak
U15 férfi   |   Csapat   |   2023. május. 02., 20:03
Egy góllal nyertek Telkiben a svájciak

Férfi U15-ös válogatottunk felkészülési mérkőzésen lépett pályára kedd délután.

Az Oross Márton vezette U15-ös csapat húsvét előtt egy négy csapatos nemzetközi tornát nyert meg Telkiben, most pedig ismét a szövetség edzőközpontjában edzőtáborozik, és két nemzetközi mérkőzés is szerepel a programjában.

A keddi találkozón az első negyedóra után labdabirtoklási fölénybe került a svájci válogatott, amely egy jobb oldali akció végén még a szünet előtt vezetést szerzett. A mieink előtt is adódtak lehetőségek, elsősorban a széleken vezetett akcióink végén.

A második félidőben is a vendégek játszottak fölényben, több helyzetet dolgoztak ki, mint a magyar csapat. Az utolsó pillanatokban a vendégek egy tizenegyest is elvégezhettek, de Lányi Ferenc kivédte a büntetőt, így 0-1-gyel ért véget a találkozó.

– A vereség ellenére elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, voltak biztató jelek a játékunkban, az ellenfél fizikális fölényét azonban nem tudtuk kompenzálni. Nehéz volt a svájciak agresszív letámadása ellen futballozni, kevesebbet birtokoltuk a labdát, direktebb játékra kényszerültünk. A védekezésünk azonban jól működött, és néhány helyzetünk is volt. Fontos tapasztalatokat szereztünk, megpróbálunk ezekre építve jobb eredményt elérni csütörtökön. Elsősorban labdabirtoklásban, kombinatív játékban kell előrelépnünk a második mérkőzére – mondta Oross Márton szövetségi edző a találkozó után.

Magyarország-Svájc 0-1 (0-1)
Magyarország: Lányi Ferenc - Balog Kristóf (Manzella Giovanni, 71.), Hecler Botond, Joó Ferenc, Rankó Viktor (Milicz Péter, 64.) - Pesti Vince (Varga Zsombor, 64.), Zoltai Levente (Magyarics Erik, 64.), Galambos János - Soós Flórián (Németh Nikolasz, 53.), Nyikos Botond (Kovács Noel, 41.), Mándity Márkó (Bősze Levente, 71.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.