Talent Cup: döntőt játszik vasárnap a magyar válogatott

2017-06-17 22:49:52 |

A görögök pénteki legyőzése után U21-es strandlabdarúgó-válogatottunk szombaton nagy csatában verte a spanyolokat. Vasárnap 17.00 órától a franciák elleni döntőben védheti meg tavaly szerzett címét a magyar csapat.

Egy éve sokan talán még megmosolyogták a magyar szövetség vezetőit amiatt, mert a világon egyedülálló módon megszervezték a szakág első nemzetközi utánpótlás-válogatott tornáját Siófokon. Csakhogy a nemzetközi strandlabdarúgó-szövetség hitt a magyar ötletben – idén már nyolc válogatott érkezett a Balaton partjára, így a Talent Cup a nemzetközi strandlabdarúgás legnagyobb utánpótlástornája.

A létszám ugyanakkor jelzi a színvonal emelkedését is. Ebben a szakágban is a világ legjobbjai között van a spanyol vagy a francia válogatott, és ott is egyre komolyabban veszik az utánpótlásképzést, a magyar mintára alapozva.

A torna pénteki napjának legnagyobb különbségű győzelme a tavalyi győztes magyar válogatotté volt, a 8-1-es siker a görögök ellen igen jó rajtnak mondható. Berkes László együttesében volt hiányzó, voltak kisebb sérüléssel játszók, és voltak balszerencsések, mint például a tavalyi felnőtt bajnokság legjobb játékosának választott Rutai Balázs, akinek nem sikerült gólt szereznie, pedig sokat tett érte. Sikerült viszont a gólszerzés Turós Viktornak, aki négyszer hallotta a nevét a stadion hangosanbeszélőjén át. A görög válogatott igyekezett szorossá tenni a meccset, de nem volt esélye.

A szombati napon a magyar válogatott nagy csatában, 4-3-ra nyert a spanyolok ellen. A mérkőzés egyik hőse Iváncsik Norbert, a magyar csapat kapusa volt, aki amellett, hogy büntetőt védett, több hatalmas bravúrral járult hozzá a sikerhez. A mieink legjobb mezőnyjátékosa Turós Viktor volt, aki a görögöknek szerzett négy találatát újabb két góllal fejelte meg, így jó eséllyel pályázik a viadal gólkirályi címére. A magyar csapat vasárnap 17 órakor döntőt játszik a francia válogatott ellen. Az ellen a francia válogatott ellen, amely az első napon nagyszerűen játszó, ám a második napon sokat hibázó lengyeleket verte megkérdőjelezhetetlen magabiztossággal. Bryan Maison két góljával a franciák vezére lett, bár Stefan Francois csapata ezúttal is kifejezetten egységes, stabil teljesítményt nyújtott, nem egyéniségei, hanem a közösség hozta az eredményt.

A pénteki nap eredményei

Fehéroroszország-Spanyolország 3-5
Lengyelország-Ukrajna 7-5
Franciaország-Csehország 5-4
Magyarország-Görögország 8-1

A szombati eredmények

Csehország-Ukrajna 3-5
Görögország-Fehéroroszország 3-2 (hosszabbítás után)
Franciaország-Lengyelország 4-1
Magyarország-Spanyolország 4-3

Kapcsolódó cikkek

Hengerelt a homokon a strandlabdarúgó-válogatott

A magyar strandlabdarúgó-válogatott magabiztos teljesítményt nyújtva, csoportját százszázalékos produkcióval nyerte Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) siófoki tornájának B csoportjának küzdelmeit.

Újra fölényesen nyert a strandlabdarúgó-válogatott

A magyar válogatott 14 góllal legyőzte Dánia csapatát az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) siófoki tornájának második fordulójában, szombaton.

Világklasszisok az MLSZ Beach Arénában

Ezen a hétvégén péntektől vasárnapig (augusztus 11-13.) nyolc csapat részvételével rendezi meg az MLSZ Strandlabdarúgó Szakága az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) nemzetközi válogatott tornát, melyet az európai döntőbe jutásért játszik majd nemzeti válogatottunk Siófokon, az MLSZ Beach Arénában.

Az Energia a 2017-es strandlabdarúgó bajnok

Az Energia SC-Gyöngyös nyerte a az MLSZ Strandlabdarúgó bajnokságot, miután a döntőben sportszerű mérkőzésen 5-3-ra legyőzte a Siófok FC-t.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017