Női A-válogatott: újoncok is készülnek az olimpiai bajnok ellen
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. szeptember. 12., 15:45
Női A-válogatott: újoncok is készülnek az olimpiai bajnok ellen

Női A-válogatottunk szeptember 20-án, Gyirmóton az olimpiai bajnok német válogatottal játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

A magyar válogatottnak az Eb-részvétel kiharcolására már nincs esélye, mégis nagy kihívás és fontos feladat elé néz utolsó Eb-selejtezőjén, melyen az ellenfél a friss olimpiai bajnok német válogatott lesz. Markó Edina szövetségi kapitány 23 fős keretet jelölt ki a találkozóra, 14 itthon játszó és 9 külföldön szereplő játékossal. A 23 fős együttesben két újoncot is találhatunk, a Ferencvárosban remek formában futballozó Nagy Ágnest és a szintén fradista Vidovenyecz Annát. A szövetségi kapitány eközben több alapemberére sem számíthat, Kaján Zsanett, Smuczer Angéla, Sipos Lilla, Zágor Bernadett sérülés, Mosdóczi Evelin eltiltás miatt nem léphet pályára a mérkőzésen.

- A keret magja adott volt, ez már az Eb-selejtező sorozat eddigi mérkőzésein kialakult, a most behívott játékosok többsége korábban bizonyította, hogy nyugodtan bízhatunk bennük, még ha a legutóbbi, törökországi selejtezőn kicsit le is rontottuk, amit tavasszal felépítettünk. A hiányzók pótlására ismét hívtunk be olyan játékosokat, akik a bajnokságban mutatott teljesítményükkel kiérdemelték ezt, így a Ferencváros két futballistája, az utóbbi hetekben remek formába lendülő Nagy Ágnes és az utánpótlás-válogatottak korábbi alapembere, Vidovenyecz Anna is együtt kezdi a kerettel az ötnapos összetartást. Az edzőtáborunk pénteken kezdődik, tehát négy napunk lesz arra, hogy taktikailag, mentálisan és fizikálisan is felkészüljünk a világ egyik legjobb csapata elleni mérkőzésre - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina.

A szeptember 20-án, 16.00 órakor kezdődő gyirmóti mérkőzésre 500 forintért lehet belépőket váltani (elővételben a meccsjegy.mlsz.hu oldalon), a 16 éven aluliak számára ingyenes a belépés.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Viktória FC)
Németh Júlia (Ferencvárosi TC)

Védők:

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tálosi Szabina (Viktória FC)
Szabó Viktória (SC Saarbrücken)
Tóth Gabriella (Werder Bremen)
Szabó Zsuzsannaa (MTK Hungária FC)
Tóth Alexandra (Viktória FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Demeter Réka (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Szuh Erika (SV Blau-Weiss Hohen Neuendorf)
Csiszár Henrietta (Bayer 04 Leverkusen)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Szarvas Alexandra (FC Basel)
Rácz Zsófia (MSV Duisburg)
Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC)

Csatárok:

Zeller Dóra (TSV Hoffenheim)
Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Vidovenyecz Anna (Ferencvárosi TC)
Németh Loretta (ETO FC Győr)

 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...

Női U17: Újabb jó kezdés, de újabb vereség Törökország ellen
Meccsbeszámoló
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...