Jó hangulatban készül az olimpiai bajnok ellen a női válogatott
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2016. szeptember. 19., 15:39
Jó hangulatban készül az olimpiai bajnok ellen a női válogatott

Kedden 16.00 órától a világ jelenlegi legjobb csapata, a friss olimpiai bajnok német csapat lesz a magyar válogatott ellenfele Gyirmóton, Európa-bajnoki selejtezőn.

Kedden este véget ér a női Európa-bajnoki selejtező sorozat, a magyar válogatott a csoportot fölényesen nyerő németek ellen zárja szereplését. A mieink már biztosan a harmadik helyen zárnak a csoportban, és a jelenleg 34-0-ás gólkülönbséggel álló németek számára is legfeljebb az lehet a tét, hogy sikerül-e hibátlanul, kapott gól nélkül zárniuk a sorozatot.

Steffi Jones csapata Oroszországból érkezett Magyarországra, pénteken 4-0-ra verte Khimkiben a csoport második helyezettjét, úgy, hogy már 26 perc után 3-0-ra vezetett. Ez is mutatja, hogy hiába cserélődött ki több helyen az olimpia után a német együttes, így is klasszisokkal fogjuk felvenni a küzdelmet kedden délután.

A magyar válogatott péntek óta közösen készül a gyirmóti összecsapásra, a múlt héten kijelölt keretben két változás történt, Tóth Alexandra helyére Balogh Henrietta, Vidovenyecz Anna helyére Dénes Dorka került a csapatba.

- Négy edzésen vagyunk túl, a tervezett kezdőcsapatból szerencsére mindenki bevethető állapotban van - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Jól dolgoztak a lányok az elmúlt napokban, mindenki nagyon motiváltan várja a mérkőzést. Igyekeztünk közös programokkal oldani a várakozást, nehogy túlmotivált legyen a csapat, bízom benne, hogy a jó hangulat kitart a mérkőzésig. Alaposan kielemeztük a németek múlt pénteki, oroszok elleni selejtezőjét, amelyen azt kaptuk, amit vártunk: keddi ellenfelünk agresszíven, a védekezését feltolva futballozott, és már az első félidő első felében eldöntötte a mérkőzést. Fontos, hogy a találkozó elején kontrollálni tudjuk a mérkőzést, mert ha ebben a periódusban meg tudnánk nehezíteni a vendégek dolgát, abból erőt meríthetünk a folytatásra is. Bár a végső helyezésünk már nem változhat, legkevésbé sem tét nélküli számunkra a meccs, éppen ellenkezőleg: roppant fontos a keddi erőpróba.

A németek pénteken már bizonyították, hogy megfiatalított csapatuk hasonlóan erős, mint az idei olimpián aranyérmes együttes, az újonnan bekerült játékosok roppant motiváltak, szeretnék bebizonyítani, hogy valóban helyük van a nemzeti csapatban.

- Néhány jelenlegi klasszis helyére a jövő világsztárjai kerültek a német válogatottba, tévedés lenne abból kiindulni, hogy kulcsemberek hiányoznak az ellenfél keretéből, ezért gyengébb a csapatuk, mint bármikor az előző időszakban. Ez bebizonyosodott az oroszok elleni mérkőzésen is. Nekünk azonban a saját játékunkra kell figyelnünk, szervezetten kell futballoznunk, sokat futva, egymást kisegítve kell játszanunk, és erre építve megpróbálni kontrákkal megbontani az ellenfél védelmét. A németek az eddigi hét mérkőzésükön nem kaptak egyetlen gólt sem, szeretnénk, ha ellenünk megtörne ez a szép sorozatuk - tette hozzá Markó Edina.

A keddi mérkőzésre (Alcufer Stadion, 16.00) 500 forintért kaphatóak a jegyek, 16 éven aluliak számára ingyenes a belépés.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Viktória FC)
Németh Júlia (Ferencvárosi TC)

Védők:

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tálosi Szabina (Viktória FC)
Szabó Viktória (SC Saarbrücken)
Tóth Gabriella (Werder Bremen)
Szabó Zsuzsannaa (MTK Hungária FC)
Balogh Henrietta (Viktória FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Demeter Réka (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Szuh Erika (SV Blau-Weiss Hohen Neuendorf)
Csiszár Henrietta (Bayer 04 Leverkusen)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Szarvas Alexandra (FC Basel)
Rácz Zsófia (MSV Duisburg)
Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC)

Csatárok:

Zeller Dóra (TSV Hoffenheim)
Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Dénes Dorka (ETO FC)
Németh Loretta (ETO FC Győr)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...

Női U17: Újabb jó kezdés, de újabb vereség Törökország ellen
Meccsbeszámoló
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

A magyar válogatott végig dominálni tudott a máltaiak ellen, és végül Jakabfi Zsanett találatával megérdemelt győzelmet aratott a két csapat ...