A horvátok ellen folytatja a vb-selejtezőket a női válogatott
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2017. október. 18., 13:37
A horvátok ellen folytatja a vb-selejtezőket a női válogatott

Markó Edina együttese csütörtökön 15.30-kor Gyirmóton lép pályára világbajnoki selejtezőn a horvátok ellen.

Női A-válogatottunk kalkulálható vereséggel kezdte a vb-selejtező sorozatot szeptemberben, az Európa-bajnoki döntős dán válogatottal szemben maradt alul első mérkőzésén. Ezen a találkozón még óriási bravúrnak számított volna a pontszerzés, a következő, horvátok elleni összecsapáson azonban már győzelmi esélyekkel lép pályára csapatunk. 

A horvátokat jól ismerjük, a tavaly véget ért Eb-selejtezők során is egy csoportban szerepeltünk, akkor hazai pályán 2-0-ra nyertünk, míg Eszéken 1-1-es döntetlent értünk el. A horvátok nem kezdték rosszul a vb-selejtezőket, sikerült szoros meccset játszaniuk az olimpiai ezüstérmes svédekkel (0-2), majd pontot raboltak az esélyesebb ukránok otthonában (1-1). 

A mieink dolgát nehezíti, hogy a támadószekcióból több alapemberünk is hiányzik, a térdműtét után lábadozó Zeller Dóra után Jakabfi Zsanett is kidőlt a sorból, és Zágor Bernadett játékára is kevés az esély csütörtökön. 

- Két sok tekintetben hasonló csapat találkozik majd Gyirmóton – mondta a horvátok elleni mérkőzéssel kapcsolatos kérdésünkre Markó Edina szövetségi kapitány. – Az elmúlt években talán a horvát válogatottal játszottunk a legtöbbször tétmeccsen, és valamennyi alkalommal szoros mérkőzést vívtunk. bár a mérleg nyelve felénk billen, a hasonló felfogásban, szerkezetben, stílusban játszó horvát válogatott veszélyes ellenfél. Horvátországban is sikeres a szövetség fejlesztési programja, sok időt tölt együtt, gyakran szinte klubcsapatként készül a válogatott, és ennek az eredményekben is látszanak már jelei: elég, ha a nyári, Oroszország elleni döntetlenre vagy az ukrajnai egy-egyre gondolunk. A legjobb játékosaik évek óta nyugat-európai topbajnokságokban futballoznak, de érdemes külön is felhívni a figyelmet a kapusukra, Doris Bačićra, aki hamarosan akár Európa legjobbjai közé érhet. Szeretnénk begyűjteni a három pontot, de ez nagyon nehéz feladat lesz, annál is inkább, mert Jakabfi Zsanett személyében újabb kulcsemberünk dőlt ki a támadósorból. A győzelemhez végig fegyelmezett védekezést kell produkálnunk, labdabirtoklásban és támadójátékban pedig előre kell lépnünk a dánok elleni meccshez képest. Ismerjük a horvátok erősségeit, illetve a gyengéit is, ezek alapján dolgoztuk ki a taktikánkat, de a sikerhez az is kell majd, hogy érvényesíteni tudjuk az akaratunkat a pályán. 

A csütörtöki mérkőzés 15.30-kor kezdődik a gyirmóti Alcufer Stadionban, a találkozóra ingyenes a belépés. 

Horvátország ellen eddig hat alkalommal lépett pályára a magyar női labdarúgó válogatott, kétszer barátságos találkozón, egyszer az Isztria Kupán és egyszer a Balaton Kupán, valamint kétszer Eb-selejtezőn. A mérleg: három győzelem, három döntetlen. A gólkülönbség: 10–5. Hat éve találkozott először a két csapat, Ludbregben, akkor Szuh Erika góljával vezetést szereztünk, de egyenlíteni tudott a hazai csapat. Utoljára 2016-ban, az Eb-selejtező visszavágón, Jakabfi Zsanett két góljával, győzelemmel hagytuk el a játékteret. 

A női válogatottunkat érintő, további friss hír, hogy elmarad a svéd-dán meccs a selejtezőcsoportunkban. 

A magyar válogatott kerete: 

Kapusok: 

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)

Védők: 

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC) 
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Rácz Zsófia (PSV Eindhoven) 
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC) 
Csiszár Henrietta (FC Bayer04 Leverkusen)
Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC)
Magyarics Zoé (FC Südburgenland)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)
Sipos Lilla (ETO FC Győr)

Csatárok:

Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Süle Dóra (ETO FC Győr)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...