Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2024. április. 09., 22:47
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett Törökországtól keddi Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén Isztambulban. Mieink gólját Csányi Diána szerezte a 45. percben.

A pénteki, Azerbajdzsán elleni 1-1-es döntetlennel végződő összecsapás után válogatottunk kedden Törökország ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozatban.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttesnek adódtak kaput veszélyeztető helyzetei. A 8. percben Szőcsnek kellett egymás után kétszer hárítania, mindkétszer szögletre ütötte a labdát. A 23. percben egy tizenhatoson belüli török próbálkozást tisztáztak a magyar védők. 

Az első helyzetünket a 25. percben jegyezhettük: Zeller szögletből tekert a kapu jobb sarka felé. A 27. percben a török válogatott előtt adódott lehetőség, de Birgül a felső léc fölé fejelte a labdát.

A 29. percben megint a mieink pillanatai következtek, de Kaján lövése először a török kapuson akadt meg, majd labdája a bal kapufa mellett hagyta el a pályát. A 31. percben Turányi veszélyeztetett, de fejesét a kapu fölé tolta a török kapus. 

A 45. percben Csányi Diána kapott labdát, melyet a tizenhatos vonaláról habozás nélkül a kapu bal felső sarkába továbbított, így válogatottunk egygólos előnnyel vonult az öltözőbe (0-1).

A második félidőben szinte kizárólag török helyzeteket láthattunk. Az 50. percben a házigazda válogatott tizenhatoson belüli akcióját követően Birgül lőtt nem sokkal a kapu fölé. Majd a 68. percben, egy török szöglet után alakítottak ki újabb lehetőséget a magyar kapu előtt. Nem sokkal később Szőcsnek a tizenhatoson kívülről kellett játékba avatkoznia. 

A törököknek a 80. percben sikerült egyenlíteniük, majd egy szabadrúgást követően a 87. percben lőttek újabb gólt, beállítva a 2-1-es végeredményt. 

A csoport másik mérkőzése 4-0-s svájci sikert hozott Azerbajdzsán ellen. Így válogatottunk csoportharmadikként várja legközelebbi találkozóját, amelyre május 31-én kerül sor a svájciak ellen.

– Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. A helyzetkihasználásunk ismét gyenge volt, és a játékosok mentalitásával sem voltam elégedett. Ahhoz, hogy a nemzetközi szinten felvegyük a versenyt a riválisainkkal, a mentalitásunkon mindenképpen javítanunk kell a jövőben. Rosszul kezdtük a selejtező sorozatot, de már csak előre tekintek, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mielőbb javítani tudjunk a teljesítményünkön – mondta a mérkőzés után Szarvas Alexandra szövetségi kapitány. 

Törökország-Magyarország 2-1 (0-1)

Magyarország: Szőcs Réka - Kovács Laura (Nagy Virág, 46.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Savanya Csilla - Csiszár Henrietta, Papp Luca (Süle Dóra, 89.), Csányi Diána (Fenyvesi Evelin, 65.) - Zeller Dóra (Csiki Anna, 46.), Kaján Zsanett (Pápai Emőke, 81.), Szabó Viktória

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Május 31.
Svájc-Magyarország

Június 4.
Magyarország-Svájc

Július 12.
Azerbajdzsán-Magyarország

Július 16.
Magyarország-Törökország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...