Vereséggel ért véget a Ciprus Kupa
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. február. 22., 19:54
Vereséggel ért véget a Ciprus Kupa

Női válogatottunk sokat támadott és többször is vezetést szerezhetett volna Horvátország ellen, azonban a helyzeteket nem sikerült gólra váltanunk. Ellenfelünk viszont egy kontrából betalált és egészen a lefújásig őrizte az állást, így a horvát csapat nyerte meg a Ciprus Kupa utolsó találkozóját.

A románok és a finnek után a horvát együttessel is megmérkőzött Margret Kratz szövetségi kapitány csapata.

A találkozót válogatottunk kezdte jobban, az első félidő elején letámadtuk a horvát csapatot, és egymás után több nagy gólhelyzetet is kialakítottunk, a vezetést azonban nem tudtuk megszerezni. A félidő derekára magához tért az ellenfelünk, a hátralévő időben valamivel kiegyenlítettebb játékot láthattunk, de mégis nyomás alatt tudtuk tartani a kapujukat és helyzeteink is voltak.

A szünetben egyet cserélt a szövetségi kapitány, Kaján Zsanett helyett Németh Hanna érkezett. A második játékrészt a horvátok jóval összeszedettebben kezdték, mint az elsőt, ennek eredményeként az 54. percben be is találtak: mi támadtunk, amikor egy pontatlan passzra lecsapva kontrázni tudott ellenfelünk, az akció végén Rudelic bombájába Pongrácz Ágnes még beleért, de védeni már nem tudott.

A hátralévő időben játékosaink mindent elkövettek az egyenlítésért, folyamatosan szervezték a támadásokat, és hol a jobb, hol a bal oldalról veszélyeztették a horvát kaput. Bemutatkozhatott Nagy Viktória is a válogatottban, aki a sérült Vachter Fanni helyett csatlakozott a kerethez; a 63. percben Kocsán Petrát váltotta. A hajrára pedig Csányi Diánát (Fenyvesi Evelin helyett) és Németh Lorettát (Szabó Viktória helyett) is pályára küldte a német szakember.

Gólra egyik lehetőségünket sem sikerült váltanunk, a végeredmény 1–0-s horvát siker lett.

– Természetesen csalódott vagyok az eredmény miatt, de a mérkőzés képét tekintve nem panaszkodom. Az egész találkozót figyelembe véve 80%-ban mi birtokoltuk a labdát, az első félidőben többször is vezetést szerezhettünk volna, négy nagy helyzetünk is kimaradt. Kontratámadásból kaptunk egy gólt, majd kicsit leültünk, de nem veszítettük el a lelkesedésünket, próbáltunk kiegyenlíteni. Ezen a tornán nem az eredményesség volt a fő szempont, hanem az, hogy a fiataloknak lehetőséget adjak, mindegyikük legalább egy félidőt, vagy akár 90 percet is pályán legyen. Ez így is történt. A kezdőcsapatunkból hat játékosunk hiányzott ezen a kupán, ma pedig még hárman nem kezdhettek, Vachter Fanni sérülés miatt egyáltalán nem is játszhatott, ő már a románok elleni találkozó után hazautazott. Velük kiegészülve, a tétmérkőzéseken kell majd eredményt elérnünk – nyilatkozta a találkozót követően Margret Kratz szövetségi kapitány.

Magyarország–Horvátország 0–1 (0–0)

Magyarország: Pongrácz Ágnes – Szabó Viktória (Németh Loretta, 82), Kovács Laura, Turányi Lilla, Nagy Virág – Fenyvesi Evelin (Csányi Diána, 82.), Papp Luca – Kaján Zsanett (Németh Hanna, 46.), Vágó Fanni, Kocsán Petra (Nagy Viktória, 63.) – Pápai Emőke

A torna eredményei:

Románia–Magyarország 2–1

Horvátország–Finnország 1–4

Finnország–Magyarország 8–0

Románia–Horvátország 0–2

Finnország–Románia 4–0

Magyarország–Horvátország 0–1

Tabella:

Finnország – 9 pont

Horvátország – 6 pont

Románia – 3 pont

Magyarország – 0 pont


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...