Remek meccsen utolsó perces góllal győztek a portugálok
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. április. 06., 20:12
Remek meccsen utolsó perces góllal győztek a portugálok

Női A-válogatottunk Portugáliában lépett pályára szombat este a házigazdák ellen: a barátságos találkozón, kiegyenlített küzdelemben a 71. percig vezettünk Zeller Dóra góljának köszönhetően, akkor azonban egyenlített a portugál válogatott, amely végül a győzelmet is megszerezte.

Erősebb, esetleg hasonló szintet képviselő ellenfelek ellen lehet fejlődni – ezt az elvet követve fogadta el a portugál válogatott két meccsre szóló meghívását női A-válogatottunk.

Az FC Alverca stadionjában lejátszott első mérkőzésen remekül szerepelt csapatunk, egyenlő felek küzdelmének lehettek tanúi a nézők. Masszívan védekeztünk és kreatív támadójátékot végeztünk, aminek korán, a hatodik percben meglett az eredménye: Kocsán Petra hosszú keresztpasszára jól érkezett a Bundesligában futballozó Zeller Dóra, és gyönyörű gólt lőtt (0–1).

Ezután is több helyzetet sikerült kidolgoznunk, a 12. percben Mosdóczi Evelin beadását fejelte kapura Zeller Dóra, de ezúttal résen volt a portugál kapus és lehúzta a labdát. Nem sokkal később Fenyvesi Evelin próbálkozott, szintén hiába. 

Bár a második félidőre nagy erőket mozgósítottak a portugálok, sokáig mégis úgy tűnt, meglehet a győzelem. De a 71. percben jött Marques, aki egy szöglet után, a kifutó védők mögé belőtt labdából egyenlített (1-1).

Markó Edina együttese tartotta magát, de a hosszabbítás legvégén, a 94. percben szabadrúgásból újabb gólt kaptunk, ezzel elveszítettük a találkozót 2–1-re.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, az elmúlt időszak egyik, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtottuk egy remek mérkőzésen, egy kiváló ellenféllel szemben. Ha a vezető gól megszerzése után a helyzeteink közül még egyet gólra tudunk váltani, akkor akár a győzelem is összejöhetett volna. Azt gondolom, ha a következő meccsen is így tudunk játszani, bármi lehet – nyilatkozta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A visszavágót április 9-én, magyar idő szerint öt órakor játsszák a csapatok.

Portugália–Magyarország 2–1 (0–1)
Gólszerzők: Marques (71), Mendes (94.), illetve Zeller Dóra (6.)
Magyarország: Szőcs Réka – Mosdóczi Evelin (Tóth Alexandra, 74.), Turányi Lilla, Szabó Viktória, Csiki Anna – Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia, Fenyvesi Evelin – Kocsán Petra (Zágor Bernadett, 79.), Vágó Fanni (Csányi Diána, 88.), Zeller Dóra


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...