Ukrajna ellen zárja az évet a női válogatott

2017. november. 23., 11:23   |    

Ukrajna ellen zárja az évet a női válogatott

Markó Edina együttese pénteken 15.00 órakor Balmazújvárosban fogadja az ukránokat világbajnoki selejtező mérkőzésen.

A magyar női A-válogatott negyedik vb-selejtezőjére készül, a dánok, a horvátok és a svédek elleni meccs után ezúttal a negyedik csoportellenfél, az ukránok ellen lép pályára. A mieink a dánok és a svédek elleni kalkulálható vereségek mellett egy hazai, horvátok elleni döntetlennel rendelkeznek a selejtező sorozatban, míg az ukránok eddig egyetlen meccset játszottak le, melyen 1-1-es döntetlent értek el Lvivben a horvátokkal. 

A két csapat legutóbb tavaly októberben mérte össze erejét egymással, akkor a magyar válogatott bravúrt végrehajtva 4-0-ra győzni tudott az ukrajnai felkészülési mérkőzésen. 

Jó hír, hogy több támadónk visszatért az együttesbe, Jakabfi Zsanett és Zágor Bernadett mellett ismét kerettag a hosszú sérülését maga mögött hagyó Kaján Zsanett is. Markó Edina hétfőn tartotta meg első edzését a válogatottnak, melynek tagjai nagyon motiváltan várják a találkozót. 

- A játékosokon érződik, hogy nagyon szeretnének bizonyítani, és megszerezni az első győzelmünket a sorozatban - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány. - Az eddigi mérkőzésekből az látszik, hogy a két skandináv csapat, a dán és a svéd kimagaslik a mezőnyből, a másik három együttes, a magyar, a horvát és az ukrán pedig hasonló játékerőt képvisel, és egymás elleni meccseinken hatalmas küzdelemre van kilátás. Az ukránok korábban rendszeres résztvevői voltak az Európa-bajnokságoknak, jelenleg is magasabban rangsorolják őket nálunk, de bízom benne, hogy a tavalyi győzelmünk után tétmérkőzésen is fel tudjuk velük venni a versenyt. Örülök, hogy támadósorunk erősödött, erre szükség is lesz a pénteki mérkőzésen. Az ukránoktól más játékstílust várhatunk, mint amit a horvátoktól láttunk, a célunk az, hogy megvalósítsuk saját elképzeléseinket a pályán, amihez szervezett védekezésre lesz szükség, ugyanakkor bízom benne, hogy a támadójátékunk sokkal hangsúlyosabb szerepet kap majd, mint az előző mérkőzéseinken. 

A magyar válogatott kerete: 

Kapusok: 

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)

Védők: 

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC) 
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Rácz Zsófia (PSV Eindhoven) 
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC) 
Csiszár Henrietta (FC Bayer04 Leverkusen)
Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC)
Magyarics Zoé (FC Südburgenland)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Kaján Zsanett (St. John’s Red Storm)

Csatárok:

Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Süle Dóra (ETO FC Győr)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink