Szlovákia elleni győzelemmel zártuk a Ciprus Kupát
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. március. 06., 12:54
Szlovákia elleni győzelemmel zártuk a Ciprus Kupát

Remek mérkőzésen 3–2-re nyerni tudott női A-válogatottunk a Ciprus Kupa utolsó mérkőzésén. A mieink góljait Németh Loretta, Pinczi Anita és Jakabfi Zsanett szerezték.

A szlovák női labdarúgó-válogatott ellen viszonylag kiegyensúlyozott együttesünk mérlege. Eddig 17 alkalommal találkozott egymással a két csapat, nyolc győzelem, négy döntetlen és öt vereség a mérleg magyar szempontból. A gólkülönbség 34–28.

Nehéz meccsre számíthattunk ellenük a 2019-es Ciprus Kupán is, ahol a tizenegyedik helyért mérkőztünk meg a szlovákokkal. Ahogy az várható volt, Markó Edina szövetségi kapitány a felkészülési torna utolsó találkozóján lehetőséget adott azoknak a játékosoknak is, akiknek addig kevesebb játékidő jutott, így bekerült a csapatba az amerikai Auburn University Athleticsben futballozó Kiss Stella, illetve a válogatottban ezen a tornán bemutatkozó Tóth Barbara.

A szlovákokkal a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében is találkozunk: először november 8-án idegenben, majd a sorozat utolsó fordulójában, 2020. szeptember 22-én, otthon játszunk ellenük.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat igyekezett helyzeteket kialakítani, de komolyan egyik kapu sem forgott veszélyben, egészen a 15. percig, amikor Samu Anna fogott meg egy közepes erősségű lövést. 

Az első 25 percben mezőnyben folyt a játék, ekkor kezezés miatt jó helyről járt szabadrúgás a szlovákoknak, amit Samu Anna bravúrral hárított. Szöglet következett, amit Jana Vojtekova tekert egyből a hosszúba, ezzel megszerezte a vezetést Szlovákia (1–0). A magyar válaszra nem kellett sokat várni, a 29. percben a ciprusi Apollonban játszó Németh Loretta támadta le a kapust, megszerezte a labdát és az üres kapuba gurított (1–1)!

A harmincötödik percben Szabó Viktória indítására Pinczi Anita érkezett, aki könnyedén lőtt a hálóba, ezzel megfordította a mérkőzés állását a magyar válogatott (1–2)!

Sajnos mi sem örülhettünk sokáig, Szlovákiának még a szünet előtt, a 41. percben sikerült egyenlítenie: lövésüket előbb Samu Anna hárította, de a labda Mosdóczi Evelinről a kapuba pattant (2–2).

A szünet után Markó Edina teljesen új támadótriót (Zeller Dóra, Vágó Fanni, Jakabfi Zsanett) küldött a pályára és a védelemben is frissített, az előző három meccset végigjátszó Szabó Viktóriát Turányi Lilla váltotta.

A támadó szellemű játéknak az 53. percben meg is lett az eredménye, egy középpályán megszerzett labdára Jakabfi Zsanett indult és hatalmas góllal újra vezetéshez juttatta csapatunkat (2–3). Három perccel később Samu Anna lábbal hárított, majd a szöglet után is magabiztosan védett.

Fenyvesi Evelin az 59. percben jutott lehetőséghez, ezzel 50. alkalommal lépett pályára a válogatott mezében!

A 65. percben Jakabfi Zsanett szabadrúgása volt veszélyes, majd tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Samu Annának újabb nagy védést kellett bemutatnia.

A négyperces hosszabbítás végéig nem született újabb gólt, a magyar válogatott megnyerte a találkozót!

– Két hasonló szintű csapat közül most mi kerekedtünk felül. A kapott gólok számát még csökkentenünk kell, az előrejátunk viszont kreatív volt, még ha  kicsit érződött is már a fáradtság a játékosokon, ami a meccs dinamikáján is meglátszott. Próbáltunk rotálni, cserélni, és az volt a terv, hogy a második félidőben gyorsítunk az előrejátékunkon. Ez a találkozó amiatt is hasznos volt, hogy az őszi Eb-selejtezők előtt láthattuk a szlovákokat, emellett fontos volt az önbizalmunk szempontjából is – fogalmazott Markó Edina a győzelem után. – Csak az olyan meccseken lehet fejlődni, ahol nálunk erősebb ellenfelek ellen állunk ki. Nagyon jó mérkőzéseket játszottunk a Ciprus Kupán, főleg a Mexikó elleni teljesítménnyel voltam elégedett. Büszke vagyok a lányokra, egyre inkább látszik a csapaton az elvégzett munka.

Szlovákia–Magyarország: 2–3 (2–2)
Gólszerzők: Jana Vojtekova (27.), Mosdóczi Evelin (41., öngól), illetve Németh Loretta (30.), Pinczi Anita (35.), Jakabfi Zsanett (53.)
Magyarország: Samu Anna – Mosdóczi Evelin, Tóth Barbara, Szabó Viktória (Turányi Lilla, szünetben), Pinczi Anita – Papp Dóra (Csiszár Henrietta, 73.), Csányi Diána, Zágor Bernadett (Fenyvesi Evelin, 59.) – Kiss Stella (Vágó Fanni, szünetben) – Kaján Zsanett (Zeller Dóra, szünetben), Németh Loretta (Jakabfi Zsanett, szünetben)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...