Szarvas Alexandra: Nagyon erős skót válogatottal nézünk szembe
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. október. 15., 11:59
Szarvas Alexandra: Nagyon erős skót válogatottal nézünk szembe

Szarvas Alexandra szövetségi kapitány kihirdette a női A-válogatott keretét az október 25-i és 29-i, skótok elleni Eb-selejtező rájátszásos párharc mérkőzéseire.

Női A-válogatottunk a harmadik helyen zárta az Eb-selejtező csoportkört, így az Eb-részvételt két rájátszásos párharc győzteseként vívhatja ki. Szarvas Alexandra együttese október végén a csoportgyőztes Skóciával küzd meg, s amennyiben sikerül megnyernie az oda-visszavágós párharcot, a finn-montenegrói párosítás győztesével kell harcba szállnia az Eb-szereplésért november 27. és december 3. között. Válogatottunk október 25-én, 18.15-kor fogadja Skóciát a Bozsik Arénában, a visszavágóra pedig négy nappal később az edinburghi Easter Road Stadionban kerül sor magyar idő szerint 20.35-kor.

A magyar keretben 14 légiós szerepel, köztük a nemrégiben az angol első osztályú Tottenhambe igazoló Csiki Anna, akinek csapattársa, Martha Thomas a skót válogatott keret tagja. Szarvas Alexandra egy újoncnak, a Budapest Honvéd 21 éves támadójának, Csuhai Viviennek is bizalmat szavazott, azonban sérülés miatt nélkülöznie kell a válogatott csapatkapitányát, Csiszár Henriettát és Németh Diánát is. Visszatérőkről is beszélhetünk, Lauren Brzykcy és Fördős Beatrix személyében.

A FIFA-világranglista alapján a skót válogatott a párharc esélyese (Skócia 23., Magyarország 46. a ranglistán), ellenfelünknél ráadásul nyolc játékos tagja angol élvonalbeli csapatnak. A szigetországiak keretében is vannak visszatérők: a Real Madrid támadója, Caroline Weir és a Manchester United középpályása, Emma Watson hosszú sérülés után ismét kerettag. Egy újonc is bekerült a skót együttesbe, mégpedig a Celtic középpályása, Shannon McGregor. Csakúgy, mint Csiszár Henriettának, a skótok csapatkapitányának is sérülés miatt kell távol maradnia.

Sajnos még egyetlen edzőtábor sem telt el úgy, hogy mindenkire számítani tudjak – fogalmazott Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.– Csapatkapitányunk, Csiszár Henrietta szemüregcsonttörés, Németh Diána bokasérülés miatt hiányzik, a korábban is sérült kapusunk, Bíró Barbara pedig ezúttal csuklótörés miatt nem lesz tagja a keretnek. Viszont nagyon örülök, hogy vannak visszatérőink: Lauren Brzykcy és Fördős Beatrix, sőt egy újonc is bekerült a keretbe Csuhai Vivien személyében. Ami az ellenfelünket illeti, 2019-ben részt vehettek a világbajnokságon, ami már önmagában is jelzi, hogy egy nagyon erős skót válogatottal nézünk szembe. A keretük nagy része topcsapatokban szerepel, ezért kimondhatjuk, hogy nagyobb játékerőt képviselnek, mint mi. A Svájc elleni mérkőzésekhez hasonlóan, mindenképpen a stabil, agresszív védekezésen lesz a hangsúly, kiemelkedő alázatot és odaadást várok el mindenkitől. A mi erőnk a csapategységben rejlik, nincsenek sztárjátékosaink, ezért – mint ahogyan az előző edzőtáborokban is – most is sokat fogunk dolgozni a mentális tényezőkön.

A párharc első mérkőzésére a Bozsik Arénában kerül sor október 25-én 18.15-kor, a találkozóra a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyet vásárolni 1500 forintos egységáron. A hazai összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. 

Október 21-én 16 órakor a női A-válogatott összetartásának első edzése a szurkolók számára is nyilvános lesz a telki edzőközpont centerpályáján. Az edzés után a csarnokban folytatódik a program, a szövetség kvízzel, illetve ajándékcsomagokkal várja az érdeklődőket, sőt minden résztvevőnek jegyet biztosít a pénteki Magyarország-Skócia mérkőzésre. Az esemény részeként Berkesi Judit három válogatott játékossal beszélget majd, akiknek a részt vevő szurkolók is feltehetik a kérdéseiket.

A magyar válogatott mérkőzései

Október 25. Magyarország-Skócia 18.15 (Bozsik Aréna)

Október 29. Skócia-Magyarország 20.35 (Easter Road Stadium, Edinburgh) 

A női A-válogatott kerete

Kapusok

Lauren Brzykcy (Vittsjö)

Schildkraut Fruzsina (Honvéd)

Terestyényi Anna (Turbine Potsdam)

Védők

Fördős Beatrix (Inter)

Kovács Laura (ETO FC)

Nagy Virág (SV Meppen)

Németh Hanna (Werder Bremen)

Öreg Cintia (ETO FC)

Palakovics Laura (Puskás Akadémia)

Szabó Viktória (FC Zürich)

Turányi Lilla (Bayer Leverkusen)

Középpályások

Csányi Diána (FC Zürich)

Csiki Anna (Tottenham)

Kaján Zsanett (Lazio)

Könczeyné Fenyvesi Evelin (FTC)

Nagy Fanni (ETO FC)

Papp Luca (VFL Wolfsburg)

Pusztai Sára (OH Leuven)

Zeller Dóra (FC Köln)

Támadók

Csuhai Vivien (Honvéd)

Nagy Viktória (FTC)

Pápai Emőke (Werder Bremen)

Siklér Kinga (MTK)

 

A skót női A-válogatott kerete

Eartha Cumings (FC Rosengard)
Jenna Fife (Rangers)
Lee Gibson (Glasgow City)
Jenna Clark (Liverpool)
Nicola Docherty (Rangers)
Kathy Hill (Rangers)
Sophie Howard (Leicester City)
Rachel McLauchlan (Brighton & Hove Albion)
Emma Mukandi (London City Lionesses)
Kirsty Smith (West Ham Utd)
Erin Cuthbert (Chelsea)
Lisa Evans (Glasgow City)
Sam Kerr (FC Bayern)
Shannon McGregor (Celtic)
Jamie-Lee Napier (Bristol City)
Amy Rodgers (Bristol City)
Caroline Weir (Real Madrid)
Lauren Davidson (SK Brann)
Claire Emslie (Angel City)
Kirsty Hanson (Aston Villa)
Brogan Hay (Rangers)
Martha Thomas (Tottenham Hotspur)
Emma Watson (Manchester Utd)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

A keret nagy része már külföldi klubcsapatokból érkezik a női válogatottba
A keret nagy része már külföldi klubcsapatokból érkezik a női válogatottba

Majdnem ugyanannyi légióssal rendelkezik a női A-válogatott, mint a férfi: Szarvas Alexandra tizenöt, Marco Rossi tizenhat légióssal dolgozik ...

A skótok várnak ősszel a női A-válogatottra
Meccsbeszámoló
Szarvas Alexandra: Nagyon erős skót válogatottal nézünk szembe

Majdnem ugyanannyi légióssal rendelkezik a női A-válogatott, mint a férfi: Szarvas Alexandra tizenöt, Marco Rossi tizenhat légióssal dolgozik ...