Sokgólos vereség Finnország ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2023. február. 19., 15:07
Sokgólos vereség Finnország ellen

Női A-válogatottunk 8-0-ra kikapott a finn csapattól a Ciprus Kupa második játéknapján.

A remek formában lévő finn csapat volt női A-válogatottunk ellenfele a Ciprus Kupa második játéknapján.

Jól kezdtük a találkozót, irányítottuk a játékot. Az első félidőben igyekeztünk letámadni és kapuralövésekig is eljutottunk. A finnek azonban a 21. percben megszerezték a vezetést Collin találatával (0–1). A kapott gól megfogta a válogatottat és a szünetig ellenfelünk még kétszer betalált: Koivisto (35.) és Danielsson (43.) növelte csapata előnyét (0–3).

A második játékrészre két helyen változtatott Margret Kratz szövetségi kapitány: Fenyvesi Evelin (Csányi Diána helyett) és Pápai Emőke (Fördős Beatrix helyén) szállt be. Később pedig Nagy Fanni (Papp Lucát váltotta, 62.) és Németh Loretta (Kaján Zsanett, 62.) is beállt.

A frissítések azonban nem tudtak segíteni a csapatnak, a 67. percben újabb finn támadás ért véget góllal, Sallstrom vette be a kapunkat (0–4). A finnek svédországi légiósa mesterhármast szerzett a találkozón, a 77. (0–5) és a 79. percben is eredményes volt (0–6).

Palakovics Laura is bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban, a kapitány a 72. percben cserélte be, Szabó Viktóriát váltotta. A hajrára pedig Csigi Eszter is lehetőséget kapott, a 85. percben lépett pályára Vágó Fanni helyett.

A hajrában, a 84. percben Summanen egy szabadrúgást váltott gólra (0–7), majd a 88. percben egy szép támadást követően Danielsson állította be a 8–0-s végeredményt.

– Hat kulcsjátékosunk is hiányzik a kezdőcsapatból és az első három kapusunk sem tudott elutazni velünk, akik rendszeresen szerepelnek a válogatottban. Az ilyen ellenfelek ellen viszont szükségünk lenne a tapasztalt kerettagokra is. Az első 20 percben irányítottuk a mérkőzést, de ezt a kapott gólok után nem tudtuk folytatni. Az ellenfél találatai nagyon megfogták a csapatot és nem tudtunk helyzeteket kialakítani, védekezni kényszerültünk a találkozó végéig, nagyon nehéz mérkőzés van mögöttünk – nyilatkozta a találkozó után Margret Kratz szövetségi kapitány.

Magyarország–Finnország 0-8 (0-3)

Magyarország: Barti Luca – Fördős Beatrix (Pápai Emőke, 46.), Turányi Lilla, Kovács Laura, Németh Hanna – Nagy Virág, Papp Luca (Nagy Fanni, 62.), Csányi Diána (Fenyvesi Evelin, 46.), Szabó Viktória (Palakovics Laura, 72.) – Kaján Zsanett (Németh Loretta, 62.), Vágó Fanni (Csigi Eszter, 85.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...