Háromgólos siker Üzbegisztán ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2022. november. 11., 20:06
Háromgólos siker Üzbegisztán ellen

Az első félidőben Csiki Anna két sarokrúgásából szereztünk gólokat az Üzbegisztán elleni felkészülési mérkőzésen, majd a második játékrészben svédországi légiósunk két gólpassz után gólt is szerzett, így végül női A-válogatottunk 3-0-s sikert ért el Szombathelyen.

Harmadik felkészülési találkozóját játszotta női A-válogatottunk az idei tétmérkőzések befejezését követően. Előbb Gibraltárban nyert 12–0-ra, majd a csehek ellen ért el 3–3-as döntetlent idegenben, pénteken pedig az üzbég válogatott vendégeskedett Szombathelyen.

Ázsiai ellenfelünk mindössze három hellyel áll rosszabbul a FIFA világranglistáján, mi a 44., ők a 47. pozíciót foglalják el.

A találkozó előtt korábbi válogatott kiválóságainkat, Tóth Gabriellát (85 alkalommal viselte a címeres mezt) és Rácz Zsófiát (113 válogatottsággal vonult vissza) köszöntötte a Markó Edina korábbi szövetségi kapitány és Kiss László, az MLSZ női szakágvezetője. Rácz Zsófiának ezt követően is volt dolga a mérkőzésen, hiszen pályaedzőként erősíti Margret Kratz stábját.

A találkozó legelején látszott, hogy nem lesz könnyű dolgunk az üzbég csapat ellen. Igyekeztünk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, a 9. percben Csiki Anna előtt adódott a mérkőzés első helyzete, svédországi légiósunk viszont a kapust találta el. A továbbiakban egyenlő felek küzdelmét láthattuk a szombathelyi stadionban, leginkább a mezőnyben ment a játék. Így szinte a semmiből jött Zeller Dóra fejes gólja Csiki Anna szögletéből a 26. percben (1–0).

A félidő hajrájában Vágó Fanni találta el a keresztlécet, majd a 34. percben hasonló jelenet játszódott le, mint az első gólnál: Csiki Anna végzett el sarokrúgást, ami után ezúttal egy üzbég játékosról került a labda saját hálójába (2–0).

A szünetben cserélt a szövetségi kapitány és beküldte Pusztai Sárát és Fenyvesi Evelint is Csiszár Henrietta, illetve Zeller Dóra helyett. A második félidő elején több helyzetet is kidolgoztunk, de újabb gól nem született. Margret Kratz az utolsó bő 20 percre Kaján Zsanettet is bevetette, aki Pápai Emőkét váltotta.

A 71. percben két gólpassza után Csiki Anna gyönyörű gólt is szerzett, amely a 7. válogatott találata volt (3–0).

Az utolsó percekre beállt Vachter Fanni is Csiki Anna helyett, majd érkezett Csányi Diána (Németh Diána helyett) és a mindössze 17 éves Mayer Zsófia (Vágó Fannit váltotta).

A második játékrészében végig a mi akaratunk érvényesült, az eredmény 3–0-s magyar győzelem lett. 

A visszavágó november 15-én, kedden, szintén 18.00-kor lesz.

Nagyon jól kezdtük a találkozót. Az első félidőben kifejezetten agresszívan, gyorsan, frissen futballoztunk, szoros emberfogást alkalmaztunk. Ez volt a terv, hogy támadó futballt fogunk játszani és ez sikerült. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Mérkőzés közben hat helyen változtattam a csapaton, sok játékost, idősebbeket és fiatalokat is láthattam éles helyzetben. Nagyot harcoltak a lányok, jól játszottak ma este – fogalmazott Margret Kratz szövetségi kapitány a találkozó után

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...