Fordulatos meccsen döntetlent játszott Mexikóval a női válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. március. 04., 20:14
Fordulatos meccsen döntetlent játszott Mexikóval a női válogatott

Harmadszor is pályára lépett női A-válogatottunk a Ciprus-kupán. A remek iramú találkozón megszereztük a vezetést, de ellenfelünk előbb egyenlített, majd átvette a vezetést. A magyar lányoknak sikerült megfordítaniuk a találkozót, de egy utolsó pillanatban kapott góllal 3-3 lett a végeredmény.

A magyar és a mexikói női labdarúgó válogatott eddig mindössze egy alkalommal találkozott, 2013-ban, a portugáliai Algarve Kupa erőpróbáján, ahol amerikai kontinensről érkezett csapat csupán 1–0-ra nyert. Mexikó jelenleg 27. a FIFA-világranglistán, míg hazánk a 43. helyen áll.

A mérkőzés előtt a csapat és a szakmai stáb Rácz Zsófiát köszöntötte, aki a Mexikó elleni találkozón 100. alkalommal lépett pályára a címeres mezben. Ez alkalomból Markó Edina szövetségi kapitány és Berkesi Judit, az MLSZ Női Bizottságának tagja adott át emlékplakettet a Haladás-Viktória játékosának. Ez után kezdődött a találkozó.

A jelenleg Szombathelyen futballozó Rácz Zsófia 100. válogatottságát ünnepelte a találkozón.  

A Ciprus Kupa utolsó csoportmérkőzésének 15.  percében Csiszár Henrietta a bal oldalon tűnt fel, egy gyönyörű indítást követően jól lépett ki és centerezett Zeller Dóra elé, aki közelről, védhetetlenül bombázott a bal felsőbe, ezzel megszerezve a vezetést (0–1)!

Alig hat perccel később Csiszár Henrietta kapott nagy labdát, amivel Jakabfi Zsanett találta meg a tizenhatoson belül – a lövés felülről éppen csak elkerülte a kapufát.

Válogatottunk több helyzetet is kidolgozott, a mexikóiak pedig nem jutottak el kapuralövésig az első 25 percben. Aztán a 29. percben ellenfelünk a semmiből jutott tizenegyeshez, amit Charlyn Corral értékesített (1–1). A félidő vége előtt Szőcs Réka védett nagyot, majd egy szögletet követően ismét Zeller Dóra volt veszélyes a kapura.

A második félidőben öt perc sem telt el, Fenyvesi Evelin került helyzetbe, de nem találta jól el a labdát. Az 55. percben aztán egy labdavesztésből a saját térfelükről megindulhattak a mexikóiak, ziccerbe kerültek és Adriana Iturbide góljával átvették a vezetést (2–1). Hamarosan Csiki Anna adott hatalmas labdát az egész meccsen remekül futballozó Zeller Dórának, de a mexikói védő a tizenhatoson belül szerelt, néhány pillanattal később ismét a Hoffenheim csatára került helyzetbe, becsúszó lövése azonban a kapu mellé ment.

Csapatunk továbbra is támadott, aminek a 82. percben lett meg az eredménye: Csiki Anna szabadrúgást követően Jakabfi Zsanett fejjel volt eredményes (2–2), sőt, két perccel később ismét ő lőhetett, de labdája kivágódott, amire a Cipruson focizó Németh Loretta csapott le és ismét vezetéshez juttatta válogatottunkat (2–3).

Sokáig azonban nem örülhettünk, a rendes játékidő utolsó percében újra Charlyn Corral egalizált és ezzel beállította a 3–3-s végeredményt.

Fordulatos mérkőzés volt, amin nagyon jól kezdtünk, rúgtunk egy gólt és a meccset is eldönthettük volna, ez nem sikerült, fordított az ellenfél. Ekkor, fél óra elteltével, kissé elvesztettük a játék fonalát. A második félidőben mindent egy lapra feltéve próbáltuk megnyerni a találkozót. Egy erős csapat ellen játszottunk egy nagyon jó mérkőzést, az utolsó percben kaptunk egy gólt, így ez most csak egy pontot ért – nyilatkozta Markó Edina szövetségi kapitány. – Most már együtt vagyunk egy hete, edzettünk hármat, nem akármilyen csapatok ellen játszottunk. Nagyon sok mindent látok eben a társaságban és bízom benne, hogy ez eredménnyel is párosul.

Válogatottunk még egy helyosztó mérkőzésen lép pályára szerdán, Szlovákia ellen, amellyel néhány hónap múlva az Eb-selejtezőben is találkozik Markó Edina együttese.

Mexikó–Magyarország 3–3 (1–1)
Gólszerzők: Charlyn Corral (29., 90.), Adriana Iturbide (55.), illetve Zeller Dóra (15.), Jakabfi Zsanett (82.), Németh Loretta (84.)
Magyarország: Szőcs Réka – Tóth Alexandra (Tóth Barbara, szünetben), Turányi Lilla, Szabó Viktória, Csiki Anna – Csiszár Henrietta (Kaján Zsanett, 92.), Rácz Zsófia (Csányi Diána, 75.), Fenyvesi Evelin – Jakabfi Zsanett, Vágó Fanni (Németh Loretta, 80.), Zeller Dóra

Ciprus Kupa program:

Március 6. 10.00: Szlovákia–Magyarország helyosztó mérkőzés


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya
Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...

Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...