Főlényes győzelemmel zártuk az évet
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2022. november. 15., 20:09
Főlényes győzelemmel zártuk az évet

A Margret Kratz vezette női A-válogatott 5-0-ra legyőzte Üzbegisztánt felkészülési mérkőzésen, Szombathelyen. Öt különböző játékosunk is eredményes volt a találkozón.

Női A-válogatottunk pénteki 3-0-s sikere után ismét felkészülési mérkőzést játszott Üzbegisztán csapatával, Szombathelyen.

Ezúttal Margret Kratz szövetségi kapitány öt, 2000 után született játékosnak (Pápai Emőke, Papp Luca, Vachter Fanni, Kovács Laura, Vida Boglárka) is bizalmat szavazott kezdőcsapatában. Közülük a legfiatalabb, az ETO-ban szereplő Vida Boglárka, mindössze 18 éves.

A találkozót az első percektől kezdve dominálta csapatunk, amely támadásokat is vezetett és igyekezett mielőbb gólt szerezni. A vendégek szervezett védelme azonban nem engedett komoly helyzetet kialakítani az első negyedórában. A 14. percben Vida Boglárka éles szögből próbált lőni, de nem találta el a kaput. A 22. percben aztán Vágó Fanni megtörte a csendet és megszerezte 74. válogatott gólját: csapatkapitányunk két üzbég védőt lerázva bombázott a hálóba (1–0).

A 35. percben Vágó Fanni egymás után két szögletet is elvégezhetett. A második próbálkozást Szabó Viktória a kapufára fejelte, a kipattanóból pedig az Svájcban légióskodó Pápai Emőke szerezte meg a második gólunkat (2–0).

A szünet után beállt Pusztai Sára és Csiszár Henrietta is, nem jött ki a második félidőre Vida Boglárka és Fenyvesi Evelin. Pusztai Sára pedig az 50. percben gólt is szerzett Csiszár Henrietta remek ütemű átadásából (3–0).

A hátralevő játékidő is magyar fölénnyel telt, Papp Lucát azonban sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Németh Diána érkezett. Pápai Emőkét is lecserélte Margret Kratz, őt Kaján Zsanett váltotta, de előbb, a 63. percben Szabó Viktória emelte át a labdát az üzbég kapus fölött és talált a hálóba (4–0).

A hajrában lehetőséget kapott Németh Hanna (Kovács Laura helyett) és Savanya Csilla (Szabó Viktória helyett) is.

A 82. percben aztán Kaján Zsanett szerezte meg csapatunk ötödik találatát és beállította a végeredményt (5–0). Női felnőtt válogatottunk így sikerrel zárta a 2022-es évet.

Nagyon elégedett vagyok a látottakkal. A mai találkozó szerintem még nehezebb volt, mint az előző. Remek eredmény, hogy egy olyan csapat ellen öt góllal tudtunk nyerni, amely legalábbis papíron hasonló erőt képvisel, mint mi. Tizenegy mérkőzést játszottunk idén és többen voltunk sikeresek, mint amennyin nem. Sokat fejlődtünk a védelemben, a gyors váltásokban és keményebben játszunk. A lányok mentalitásban sokat léptek előre, sokkal bátrabbak, hisznek magukban és szinte pimaszul fociznak, merészek – értékelt a találkozót követően Margret Kratz szövetségi kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya
Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...

Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...