Döntetlennel kezdett Spanyolországban a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2022. február. 16., 23:27
Döntetlennel kezdett Spanyolországban a női A-válogatott

Margret Kratz csapata kétszer került hátrányba az oroszok ellen a spanyolországi Pinatar-kupa első fordulójában, de a szünetben beállt Zeller Dóra mindkétszer egyenlített, így 2-2 lett a mérkőzés vége. A lefújás utáni tizenegyespárbajt elveszítettük, így az alsó ágon folytatjuk a szereplésünket a viadalon.

Női A-válogatottunk magasabban rangsorolt riválissal szemben kezdte meg szereplését a spanyolországi viadalon, az oroszok a 25. helyen állnak a legfrissebb világranglistán, míg a mieink a 43. helyet foglalják el. A magyar válogatott kezdőcsapatában egy újonc is helyet kapott, Fördős Beatrix első alkalommal szerepelt a felnőtt válogatottban. A két csapat világranglistás helyezése közti különbség nem látszott a játék képén, az oroszok nem tudtak mezőnyfölényt kiharcolni, sőt az első félidőben inkább a magyar csapat irányított.

A találkozó elején egy védelmi hiba után ellenfelünk kialakított egy nagy helyzetet, de Bíró Barbara bravúrral védeni tudott, majd nem sokkal később egy szöglet után kétszer is közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, de az oroszok mindkétszer blokkoltak. A folytatásban többet tettünk a gólszerzésért, de a lehetőségeink kimaradtak.

A második játékrészt az ellenfél kezdte jobban, az 51. percben Korovkina találatával megszerezte a vezetést is, de gyorsan egyenlítettünk, az 54. percben egy nagyon szép támadás végén Zeller Dóra lőtt gólt, 1-1-re változtatva az állást. A 62. percben Lazareva góljával ismét vezetéshez jutottak az oroszok, de ezúttal sem sokáig játszottunk hátrányban, a 71. percben egy beadásra Zeller érkezett jól, és másodszor is egyenlített.

A hajrában az oroszok előtt még adódott egy nagy helyzet, ám Bíró ismét a helyén volt, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. A szabályok szerint tizenegyesrúgások döntöttek arról, hogy melyik csapat kerül a felső ágra, és a szétlövésben az oroszok voltak jobbak: ők az első három lövésüket értékesítették, mi viszont háromszor is hibáztunk.

A magyar válogatott szombaton 15.30-kor  a lengyelek ellen folytatja szereplését a viadalon.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk, végig magas volt az iram, elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Az oroszok elsősorban rögzített helyzetekből voltak veszélyesek, ebből több lehetőségük is volt a mérkőzés során. Elsősorban védekezésben szeretnénk előrelépni, és ehhez pontosan olyan mérkőzésekre van szükségünk, amilyen a mai is volt – értékelt a mérkőzés után Margret Kratz szövetségi kapitány.

Magyarország-Oroszország 2-2 (0-0) - tizenegyesekkel 0-3
Magyarország: Bíró Barbara - Németh Diána (Savanya Csilla, 75.), Kovács Laura, Turányi Lilla, Fördős Beatrix (Zeller Dóra, 46.), Szabó Viktória - Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin (Kocsán Petra, 64.), Csányi Diána (Vachter Fanni, 46.) - Vágó Fanni (Németh Loretta, 82.), Pápai Emőke (Zágor Bernadett, 46.)
Gólszerző: Zeller (54., 71.), ill. Korovkina (51.), Lazareva (62.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...