Ciprus Kupa: Erős riválisokkal szemben fejlődhetett a válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. március. 07., 15:17
Ciprus Kupa: Erős riválisokkal szemben fejlődhetett a válogatott

A szerdán véget ért Ciprus Kupán négy mérkőzést játszott Markó Edina szövetségi kapitány együttese, ebből kettőt a hamarosan kezdődő világbajnokságra készülő riválisok ellen.

Válogatottunk múlt keddi érkezését követő napon lépett pályára először Cipruson, az ellenfél a vb-résztvevő Thaiföld volt. Ekkor még hiába dolgoztunk ki több helyzetet is, rendre rossz döntéseket hoztunk a támadóharmadban, míg Thaiföld könyörtelenül kihasználta a kínálkozó lehetőségeket és 4–0-ra megnyerte a mérkőzést.

A második meccs az európai élvonalhoz tartozó olaszok ellen még nagyobb kihívásnak ígérkezett. Csapatunk jóval tudatosabban futballozott, mégis ellenfelünk volt kezdeményezőbb, csatárai végül háromszor vették be a kapunkat, így 3–0-val ért véget a meccs. Ezen a találkozón újoncot is avattunk, az MTK Hungária FC labdarúgója, Tóth Barbara a 80. percben szállt be és mutatkozott be a válogatottban.

A csoport zárómérkőzését Mexikóval játszottuk. A kezdő sípszó előtt Rácz Zsófiát köszöntötték, aki elérte századik válogatott mérkőzését. A találkozón Zeller Dóra révén vezetéshez jutottunk, de hamarosan jött az egyenlítés, sőt Mexikó megfordította a mérkőzés állását. Erre Jakabfi Zsanett válaszolt, majd Németh Loretta csapott le egy levágódó labdára és ismét vezetéshez juttatta válogatottunkat, ellenfelünk azonban az utolsó pillanatban 3–3-s döntetlenre tudta menteni a meccset.

Következett a Szlovákia elleni helyosztó: Mindkét csapat igyekezett helyzeteket kialakítani, elsőként Szlovákia szerzett gólt. A magyar csapat azonban mindent megtett a győzelemért, előbb Németh Loretta egalizált, majd Pinczi Anita juttatta vezetéshez az együttest. Egy szerencsétlen öngóllal egyenlített az ellenfél, de érkezett Jakabfi Zsanett és egy középpályás labdaszerzésből hatalmas gólt lőtt. A lefújásig nem változott az eredmény, a mieink örülhettek a 3–2-s győzelemnek, ami egy másik jubileummal esett egybe: Fenyvesi Evelin csereként beállva az 50. válogatott-mérkőzését játszotta.

Csak az olyan meccseken lehet fejlődni, ahol hozzánk hasonló játékerőt képviselő, vagy nálunk erősebb ellenfelek ellen állunk ki. Ezen a tornán éppen ez volt a helyzet, és bár voltak gyengébb eredményeink is, nagyon jó mérkőzéseket játszottunk, büszke vagyok a lányokra 

– értékelte a tornát Markó Edina szövetségi kapitány.

A Ciprus Kupa döntőjébe Olaszország és Észak-Korea jutott be, az aranyat utóbbi nyerte, a sorozat történetében először.

Gólszerzőink a Ciprus Kupán:
Zeller Dóra – Mexikó 15.
Jakabfi Zsanett (2) – Mexikó 82., Szlovákia 53.
Németh Loretta (2) – Mexikó 84., Szlovákia 30.
Pinczi Anita – Szlovákia, 35.

Női A-válogatottunk legközelebb április 6-án és 9-én lép pályára Portugáliában, ahol a házigazdákkal játszik nemzetközi dupla mérkőzést.

Az első tétmeccsünket augusztus 29-én játsszuk, első Eb-selejtező mérkőzésünkön Izlandon lépünk pályára.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...