Az Eb-selejtező sorozat utolsó fordulóira készül a női válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. július. 02., 20:47
Az Eb-selejtező sorozat utolsó fordulóira készül a női válogatott

Női A-válogatottunk július 12-én Bakuban Azerbajdzsánnal, július 16-án Gyirmóton Törökországgal mérkőzik meg az Európa-bajnoki selejtező sorozat utolsó két fordulójában.

Szarvas Alexandra szövetségi kapitány kihirdette a női A-válogatott keretét az utolsó két Eb-selejtező mérkőzésére, a meghívottak között 14 idegenlégiós szerepel.

Nemzeti csapatunk jövő héten utazik el Bakuba, hogy július 12-én 18 órakor megmérkőzzön Azerbajdzsánnal, majd július 16-án 19 órakor Törökországot fogadja a gyirmóti Alcufer Stadionban. 

Az Eb-selejtezőn a válogatottnak időrendi sorrendben eddig egy döntetlen (Magyarország-Azerbajdzsán 1-1), két vereség (Törökország-Magyarország 2-1, Svájc-Magyarország 2-1) és egy győzelem (Magyarország-Svájc 1-0) a mérlege, ennek megfelelően négy ponttal csoportja harmadik helyét foglalja el, két ponttal lemaradva Törökországtól.

Szarvas Alexandra együttese június utolsó és július első hetében két háromnapos összetartással hangolt az utolsó két Eb-selejtező mérkőzésére.  

- Mindenképpen azt a küzdőszellemet és mentalitást várom el a csapattól, mint amit a svájci válogatott ellen is bemutatott. A türelmes játék mellett kulcsfontosságú lesz a biztos védekezésből kiinduló bátor, támadó foci. Az előző meccsből kiindulva a befejezéseinken egyértelműen javítanunk kell. Mivel klubelfoglaltság miatt nem mindenki tudott részt venni a közös felkészülésben, ezért az összetartások során inkább a csapatrészek taktikáján és az egyéni taktikán volt a hangsúly. Ezenfelül mivel többen még el sem kezdték a felkészülést és csak egyéni programjuk volt, így ebben a kétszer három napban főként arra fókuszáltunk, hogy a lányoknak minél több labdaérintésük legyen, így többnyire játékos feladatok szerepeltek a gyakorlásokon. Emellett az volt a cél, hogy minél jobb állapotba hozzuk a játékosokat - nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

Válogatottunk július 16-án, 19 órakor sorra kerülő, Törökország elleni mérkőzését az M4 Sport közvetíti. A gyirmóti találkozóra a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyeket vásárolni 1500 forintos egységáron.  

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Július 12. 18 óra (Dalga Arena, Baku)
Azerbajdzsán-Magyarország

Július 16. 19 óra (Alcufer Stadion, Gyirmót)
Magyarország-Törökország

A magyar válogatott kerete:

Schildkraut Fruzsina (Gazientep Asya Spor)

Szőcs Réka (Budaörs SC)

Terestyényi Anna (1. FFC Turbine Potsdam)

Védők:                       

Kovács Laura (ETO FC Győr)

Nagy Virág (U.C. Sampdoria)

Németh Diána (VfL Wolfsburg)

Németh Hanna (SV Werder Bremen)

Öreg Cintia (ETO FC Győr)

Savanya Csilla (ETO FC Győr)

Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)

Középpályások:

Csányi Diána (FC Zürich)

Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano)

Könczeyné Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)

Mayer Zsófia (Puskás Akadémia FC)

Nagy Fanni (ETO FC Győr)

Siklér Kinga (MTK Budapest)

Papp Luca (VfL Wolfsburg)

Szabó Viktória (FC Zürich)

Zeller Dóra (1. FC Köln)

Támadók:                  

Csiki Anna (BK Häcken)

Kaján Zsanett (Como 1907)

Pápai Emőke (SV Werder Bremen)

Pusztai Sára (Besiktas JK)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Az Eb-selejtező sorozat utolsó fordulóira készül a női válogatott
Az Eb-selejtező sorozat utolsó fordulóira készül a női válogatott

Női A-válogatottunk július 12-én Bakuban Azerbajdzsánnal, július 16-án Gyirmóton Törökországgal mérkőzik meg az Európa-bajnoki selejtező sorozat ...

Dupla edzőtáborral készül Azerbajdzsán és Törökország ellen a női válogatott
Meccsbeszámoló
Rossi marad a válogatott élén

Női A-válogatottunk július 12-én Bakuban Azerbajdzsánnal, július 16-án Gyirmóton Törökországgal mérkőzik meg az Európa-bajnoki selejtező sorozat ...