A világ egyik legjobb csapatát fogadja Szombathelyen a női A-válogatott

2018. április. 03., 14:25   |    

A világ egyik legjobb csapatát fogadja Szombathelyen a női A-válogatott

Női A-válogatottunk április 5-én, csütörtökön 18.00 órakor Szombathelyen folytatja szereplését vb-selejtező csoportjában, az ellenél a svéd együttes lesz.

A magyar válogatott idei első tétmérkőzéseit játssza a következő napokban, az április 5-i, svédek elleni találkozó után a csapat Szombathelyről Horvátországba utazik, hétfőn ugyanis Zadarban a házigazdák ellen lép pályára. Csütörtöki ellenfelünk, a svéd válogatott tavaly ősszel magabiztos, 5-0-ás győzelemmel zárta a mieink elleni hazai összecsapását, eddigi három selejtezőjén nem vesztett pontot (a horvátokat idegenben verte 2-0-ra, a dánok ellen pedig játék nélkül kapta meg a három pontot).

A magyar válogatott tagjai vasárnap óta készülnek együtt Szombathelyen, Markó Edina szövetségi kapitánynak az eredeti terveihez képest két helyen kellett megváltoztatnia keretét, Tálosi Szabina és Csányi Diána is sérülés miatt került ki a csapatból, helyükre két szombathelyi futballista, Öreg Cintia és Balogh Henrietta került.

- Két roppant nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a csoport favoritját fogadjuk, majd a hozzánk hasonló játékerőt képviselő közvetlen rivális, Horvátország otthonában lépünk pályára - mondta Markó Edina szövetségi kapitány. - A svédek Európa legjobb csapatai közé tartoznak, nagyon magas minőséget képviselnek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy nehézzé tegyük számukra a mérkőzést. A svédországi selejtezőn láthattuk, melyek ellenfelünk legnagyobb erősségei, külön ki kell emelni nagyszerű szélsőjátékukat, amit nehéz lesz semlegesíteni, de igyekszünk minél kevesebb területet adni az ellenfél játékosainak. Játékosaim rendkívül motiváltak, szeretnék mindkét előttünk álló meccsen megmutatni, hogy több van a csapatban annál, amit eddig kihozott magából a selejtezőkön.

A Magyarország-Svédország mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Haladás Viktória FC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)

Védők:

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tóth Alexandra (Haladás Viktória FC)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Balogh Henrietta (Haladás Viktória FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Horti Boglárka (Kóka FNLA)

Középpályások:

Rácz Zsófia (PSV Eindhoven)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer04 Leverkusen)
Magyarics Zoé (FC Südburgenland)
Öreg Cintia (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Kaján Zsanett (St. John’s Red Storm)

Csatárok:

Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink