Elutazott Ciprusra a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2018. február. 19., 11:03
Elutazott Ciprusra a női A-válogatott

Női A-válogatottunk négy mérkőzést játszik a Ciprus-kupán, Markó Edina szövetségi kapitány 23 játékos aktuális formájáról kaphat képet ezeken az összecsapásokon. Szerdán Észak-Korea ellen kezdi a tornát a magyar csapat.

A női A-válogatott az elmúlt két évben a Ciprus-kupával indította a tavaszt, és idén újra meghívást kapott a nívós szigetországi nemzetközi tornára, amelyen ezúttal is 12 csapat vesz részt. A magyar válogatott a világelitbe tartozó észak-koreai csapattal, valamint a dél-afrikai és a szlovák együttessel került egy csoportba, a mieinkre a csoportmérkőzéseket követően egy helyosztó találkozó is vár majd.

A torna a válogatott tavaszi vb-selejtezőire való felkészülést szolgálja, a hazaérkezés után kevesebb mint egy hónappal, április 5-én a svédeket fogadjuk Szombathelyen, négy nappal később pedig Horvátországban lép pályára a csapat a házigazdák ellen.

Markó Edina szövetségi kapitány továbbra sem számíthat a sérült Zeller Dórára, a válogatott többi alapembere azonban rendelkezésre áll. A tapasztaltabb játékosok mellett több fiatal is meghívót kapott a tornára, így Turányi Lilla, Csiki Anna, Csányi Diána vagy a hosszú sérülése után visszatérő Horti Boglárka, aki első felnőtt válogatottságát ünnepelheti Cipruson. A meghirdetett 24 fős keretből Nagy Ágnes betegsége miatt nem tudott elutazni a csapattal. 

- Akárcsak az elmúlt két évben, ezúttal is erős ellenfelekkel mérhetjük össze a tudásunkat a szezon elején, az első tétmérkőzéseink előtt - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Közülük is kiemelkedik első riválisunk, a világ élmezőnyéhez tartozó észak-koreai válogatott, amely az utolsó pillanatban, egy visszalépésnek köszönhetően csatlakozott a mezőnyhöz. A megérkezésünk másnapján lépünk pályára az ázsiai csapat ellen, kíváncsian várom, hogy milyen teljesítményt tudunk nyújtani egy igazi elitválogatott ellen. Az első meccs azért is fontos, mert a koreaiak hasonló erőt képviselnek, mint első idei vb-selejtezős ellenfelünk, a svéd válogatott. A két további csoportellenfél, a dél-afrikaiak és a szlovákok játékereje már közelebb áll a miénkhez, biztos vagyok benne, hogy ellenük is kemény, és várhatóan szoros mérkőzéseket játszunk majd, és ezt követően esélyünk lehet arra, hogy a helyosztón ismét összemérjük tudásunkat egy magasabban jegyzett csapattal.

A válogatott programja:

Február 28.:
Magyarország-Észak-Korea, Paralimni, 17.00 (magyar idő szerint)

Március 2.:
Dél-Afrika-Magyarország, Paralimni, 17.00 (magyar idő szerint)

Március 5.:
Magyarország-Szlovákia, Paralimni, 17.00 (magyar idő szerint)

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)

Védők:

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Horti Boglárka (Kóka FNLA)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Magyarics Zoé (FC Südburgenland)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Rácz Zsófia (PSV Eindhoven)

Csatárok:

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...