Szerdán Lengyelországgal játszik a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2015. február. 08., 22:23
Szerdán Lengyelországgal játszik a női A-válogatott

Markó Edina dupla edzőtáborozást tart a hét elején Lipóton, a női A-válogatott a lengyelekkel játszik szerdán felkészülési mérkőzést, a női U17-es válogatott pedig az Eb-selejtező elitkörre készül.

Markó Edina januárban egy edzőtáborozást már tartott a női A-válogatottnak, de a telki összetartáson még csak az itthon játszó labdarúgók vettek részt. A csapat most kiegészült a légiósok egy részével, és három napig Lipóton készül, majd szerdán 12 órától felkészülési mérkőzést játszik a lengyelekkel. A magyar válogatott szövetségi edzője átmenetileg az Eb-selejtező elitkörre készülő U17-es korosztályos együttest is átvette, miután Lévay Andrea betegség miatt nem tudja felkészíteni a csapatot az írországi tornára. A fiatalok hétfőn és kedden edzőtáboroztak Lipóton Markó Edina vezetésével.

- Az időjárással megnehezítette a dolgunkat az elmúlt két napban, de a lányok kifogástalan edzésmunkát végeztek, újra látszott rajtuk, ami korábban a macedónok ellen is: örülnek, hogy újra együtt vannak és ismét a válogatottban dolgozhatnak - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Természetesen még nincsenek csúcsformában a kerettagok, de mindenki vevő a munkára, jó iramú, pörgős edzéseken vagyunk túl. Jó erőfelmérő vár ránk szerdán, hiszen a lengyel válogatott előttünk áll a világranglistán. Tavaly legyőztük őket, ezért most bizonyára fűti őket a visszavágás vágya, ezért is számítok jó mérkőzésre.

Ami a korábbi magyar-lengyel női válogatott párharcokat illeti: 1988 októbere óta 15 alkalommal találkoztak egymással a két ország legjobbjai. Lengyelország ellen az első tíz mérkőzést vereség nélkül hozta női válogatottunk, igaz, a két győzelem mellett nyolc döntetlen jelezte a kiegyenlített erőviszonyokat. A lengyelek 2005-ben egy kétmeccses magyarországi túrájukon megszerezték első győzelmeiket, de azóta veretlenek vagyunk az egymás elleni párharcokban. A 2009-es világbajnoki selejtező sorozatban Sopronban 4-2-re nyertünk, míg Kielcében 0–0-ra végzett a két csapat, tavaly pedig, az Istria Kupán 4-2-es magyar siker született. A mérlegünk így 15 mérkőzés, 4 győzelem, 9 döntetlen és 2 vereség, a gólkülönbség 20-19.

Markó Edina hétfőn és kedden az Eb-selejtező elitkörre készülő U17-es válogatott tagjainak is edzéseket vezényelt, és az első közös edzőtáborozást felhasználva, bemutatta a játékosoknak a rájuk váró feladatokat.

- Ismertettük a lányokkal az új helyzetet, és bemutattuk, hogy milyen munkát várunk tőlük a tétmérkőzések előtt. Orbán Attila erőnléti edzővel új módszerek szerint dolgoztak a kerettagok, foglalkozott velük sportpszichológus, és Késedi Gábor segítségével kielemeztük az Eb-selejtező mérkőzéseit is. Ügyes társasággal dolgozhatunk, a játékosok jól fogadták az újdonságokat, nyitottak a közös munkára, bízom benne, hogy a következő hetekben olyan csapatot formálunk, amely megállja a helyét az Eb-selejtező elitkörben - fogalmazott Markó Edina.

Női A-válogatott keret:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (UTE)
Németh Júlia (FTC)

Védők:

Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Tóth Gabriella (FC Lübars)
Szabó Viktória (FTC)
Mosdóczi Evelin (FTC)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Gál Tímea (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Csiszár Henrietta (FC Targu Mures)
Szuh Erika (FC Lübars)
Rácz Zsófia (FC Lübars)
Vágó Fanni (FSK St. Pölten)

Csatárok:

Pádár Anita (MTK Hungária FC)
Sipos Lilla (AGSM Verona)
Zeller Dóra (TSG Hoffenheim)
Kaján Zsanett (MTK Hungária FC)
Zágor Bernadett (FTC)


Az U17-es válogatott kerete:

Varga Luca (MTK Hungária FC)
Barti Luca (Kóka KSK)

Védők:

Horti Boglárka (Kóka KSK)
Rozmis Gabriella (Kóka KSK)
Németh Hanna (Kóka KSK)
Pilán Tímea (Gyulai Amazonok)
Kun Barbara (Viktória Trend Optika FC)
Csiki Anna (Kóka KSK)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Fleck Nikolett (Győri ETO)

Középpályások:

Szakonyi Emese (Viktória Trend Optika FC)
Magyarics Zoé (Viktória Trend Optika FC)
Gruber Brigitta (Kóka KSK)
Zoltán Bettina (Kóka KSK)
Krascsenics Csilla (Kóka KSK)
Vancsik Viktória (Kóka KSK)
Török Kitti (1. FC Femina)

Csatárok:

Krascsenics Petra (Ferencvárosi TC)
Süle Dóra (Győri ETO FC)
Kocsán Petra (Kóka KSK)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...