Sorsdöntő mérkőzések várnak a női válogatottra
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2016. április. 06., 17:00
Sorsdöntő mérkőzések várnak a női válogatottra

Pénteken Gyirmóton fogadja Horvátországot, majd kedden Oroszországban lép pályára női válogatottunk.

Április 8-án és 12-én két mérkőzéssel folytatódnak a 2017-es női Európa-bajnokság 5. selejtezőcsoportjának küzdelmei. Válogatottunk először Horvátország ellen lép pályára a gyirmóti Alcufer Staduionban, majd Szentpéterváron mérkőzik meg a házigazda Oroszország ellen. Csapatunk idén már pályára lépett március elején a Ciprus Kupán, és akkor kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak a lányok: a nálunk magasabban jegyzett négy csapat közül Írország és Wales ellen is sikerült nyernünk. Természetesen ezúttal is jó teljesítményre lesz szükség, hiszen a továbbjutás szempontjából két fontos találkozó áll a mieink előtt: két jó eredménnyel ugyanis elérhető közelségbe kerülne a még továbbjutást érő második hely a csoportban.

Október végén Horvátországban, közvetlenül a Törökország elleni hazai meccs után léptünk pályára, és ugyan az első félidő utolsó perceiben vezetést szereztünk 11-esből, az előnyt nem tudtuk megtartani, így az odavágón igazságosnak mondható döntetlen született. Egy hónappal később egy nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk az oroszok ellen. Akkor nüanszok döntöttek a vendégek mellett, akik ki tudták használni a fizikális fölényüket és nagyobb rutinjukat, így egygólos győzelemmel térhettek haza a Pancho Arénából.

Markó Edina tanítványai kedd óta Győrben készülnek a két találkozóra, a csapat minden tagja egészséges, így a kapitány minden játékosra számíthat a pénteki összecsapáson. A mérkőzés este 20.30-kor kezdődik, a belépő egységesen 500 forint, amit klubkártyával vagy futballkártyával a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet online megvásárolni.



Két teljesen különböző mérkőzésre számítok, de fontos, hogy jelenleg elsősorban az első, horvátok elleni összecsapásra koncentrálunk - kezdte értékelését Markó Edina, szövetségi kapitány. - Pénteken az első pillanattól kezdve a győzelemre játszunk, hiszen a célunk az, hogy úgy fejezzük be ezt a mérkőzést, hogy továbbra is legyen esélyünk a második hely megszerzésére, és önbizalommal telve utazhassunk Oroszországba. Többször találkoztunk már a horvát csapattal, így nem okoz meglepetést, hogy nagyon erősek. Ettől függetlenül támadnunk kell, ha versenyben akarunk maradni. Bízom benne, hogy sikerül dominálnunk a mérkőzésen, és sikerül rájuk erőltetni az akaratunkat, ebből megfelelő számú helyzetet tudunk kialakítani, és így megszerezzük a győzelmet. A Ciprus Kupa jó visszajelzés volt számunkra, mégiscsak nálunk magasabban jegyzett ellenfelek ellen játszottunk nagyon jó mérkőzéseket. Bízom benne, hogy Oroszország ellen - akárcsak az őszi összecsapáson - két egyenrangú csapat lesz a pályán. Nem kell félnünk tőlük, nagyon-nagyon jó csapat, de felnőttünk már hozzájuk olyan mértékben, hogy bátran győzelemre játszunk ellenük idegenben is. A csapat nagyon bizakodó és elszánt, bízom benne, hogy azt a játékot és csapategységet, amit a Ciprus Kupa végén mutattunk sikerül átmenteni erre a két mérkőzésre is.

Program:

Magyarország-Horvátország
2016/04/08 20.30
Alcufer Stadion, Gyirmót
Belépő: 500 Ft
meccsjegy.mlsz.hu

Oroszország-Magyarország
2016/04/12 16.00
Petrovsky Arena, Szentpétervár, Oroszország

A keret:

Kapusok:
Szőcs Réka (FC Basel)
Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)

Védők:
Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Szabó Viktória (FC Lübars,Berlin)
Tóth Gabriella (Werder Bremen)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tóth Alexandra (FC Südburgenland)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)

Középpályások:
Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Szuh Erika (FC Lübars Berlin)
Csiszár Henriett (FC Lübars,Berlin)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)
Szarvas Alexandra (FC Basel)

Csatárok:
Zeller Dóra (SV Hoffenheim)
Sipos Lilla ( St Pölten Spratzern)
Vágó Fanny (St Pölten Spratzern)
Zágor Bernadett (Ferencvárosi TC)

A csoport állása:
1. Németország: 12p
2. Horvátország: 7p
3. Magyarország: 4p
4. Oroszország: 4p
5. Törökország: 1p

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...