Női válogatottak: pontszerzés Cipruson, vereség Horvátországban
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2017. március. 03., 19:32
Női válogatottak: pontszerzés Cipruson, vereség Horvátországban

Női A-válogatottunk az írek elleni 0-0-ás döntetlennel folytatta szereplését a Ciprus Kupán, míg a B-válogatott 2-0-ás vereséget szenvedett az Isztria Kupán.

A Markó Edina vezette A-válogatott szerdán nagy csatában maradt alul a walesiekkel szemben, de egy pihenőnap után az írek ellen máris lehetőség adódott a javításra. A találkozó első félideje sok magyar helyzetet hozott, köztük több komoly gólszerzési lehetőséget is, de ezekből nem sikerült betalálni.

A fordulás után is a magyar válogatott irányított, és a helyzetek sem maradtak el, előbb Németh Loretta befejezése volt pontatlan, majd a 63. percben Vágó Fannit vágták fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőből azonban a sértett a kapu mellé lőtt. A második félidőben sem sikerült gólt szerezni, maradt a 0-0, aminek egyértelműen az írek örülhettek jobban.

- Egy jó erőkből álló ellenféllel szemben nagy iramú, színvonalas meccset játszottunk, amelyen végig mi irányítottunk, és ez a helyzetek számában is megmutatkozott. A lányok végig betartották a megbeszélt taktikát, a védelem jól zárt, az írek kidolgozott akcióból nem tudtak veszélyezteti. Ma valóban csak a gól hiányzott a játékunkból, több óriási lehetőség mellett tizenegyesből sem tudtuk bevenni a kaput - értékelt a lefújás után Markó Edina szövetségi kapitány.

Az U19-es csapatunkra épülő B-válogatott a horvátoktól elszenvedett 3-0-ás vereség után a bosnyákokkal mérkőzött meg az Isztria Kupán. A találkozó első félidejében a bosnyákok birtokolták többet a labdát, de jól felkészültünk a játékukból, és meg tudtuk akadályozni, hogy ellenfelünk veszélyes akciókat vezessen. Két pontrúgást követően mégis gólokat szereztek a bosnyákok, és bár a második félidőben már magyar lehetőségeket is feljegyezhettünk, ezt az előnyt megtartották a lefújásig.

- Önmagunkhoz képest valamelyest javultunk, kevesebbet hibáztunk, mint szerdán, koncentráltabb volt a csapat. Ezen a mérkőzésen már többször eljutottunk az ellenfél tizenhatosáig, a második félidőben helyzeteink is adódtak. Kezdünk közelíteni a saját magunk elé állított elvárások felé, reméljük, meccsről meccsre tovább javul a teljesítményünk - mondta a mérkőzést követően Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Írország 0-0
Magyarország: Bíró Barbara - Papp Dóra, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória - Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin - Mosdóczi Evelin (Rácz Zsófia, 56.), Vágó Fanni (Nagy Ágnes, 82.), Zeller Dóra (Nagy Lilla, 89.) - Németh Loretta (Tóth Gabriella, 68.)

Bosznia-Hercegovina-Magyarország "B" 2-0 (2-0)
Magyarország: Schildkraut Fruzsina - Csigi Eszter, Turányi Lilla, Németh Hanna (Csányi Diána, 46.) - Rozmis Gabriella, Kun Barbara, Csiki Anna (Oláh Adrienn, 72.), Boros Kinga - Krascsenics Csilla (Kiss Stella, 46.), Fél Alexandra (Pilán Tímea, 82.), Süle Dóra (Gelb Mónika, 82.)

Az A-válogatott mérkőzésének fotói:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...