Női válogatottak: legyőztük a cseheket Cipruson
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2017. március. 06., 19:27
Női válogatottak: legyőztük a cseheket Cipruson

A Markó Edina vezette női A-válogatott nagy csatában, 2-1-re nyert a csehek ellen a Ciprus Kupa harmadik játéknapján.

A magyar válogatott a walesiek ellen még pont nélkül maradt Cipruson, majd ezt követte az írek elleni 0-0-ás döntetlen, a csoportküzdelmek utolsó mérkőzését pedig a csehek ellen játszotta a csapat hétfőn délután.

A mérkőzés első félidejében a cseh válogatott irányította a játékot, ellenfelünk többet birtokolta a labdát, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani Szőcs Réka kapuja előtt. A magyar válogatott viszont élt egy lehetőségével, a 27. percben megszerezte a vezetést: Tálosi Szabina saját térfélről indította Németh Lorettát, aki a jobb oldalon fordult kapura, majd észrevette, hogy az ellenfél kapusa kinn álló kapujából, és okosan a hálóba emelt (1-0). A magyar válogatott a 43. percben emberelőnybe került, a csehek egyik játékosát második sárga lappal kiállította a játékvezető.

DSC_5159|

A második félidő magyar helyzetekkel kezdődött, többször is közel jártunk a gólszerzéshez, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A csehek tíz emberrel sem adták fel pontszerzési reményeiket, és ahogy fáradt a magyar válogatott, sikerült mezőnyfölényt kialakítaniuk. A hajrában nem érdemtelenül egyenlítettek ki egy szöglet után (1-1), de a magyar válogatott két perccel később visszavette az előnyt: egy labdaszerzés után Zeller Dóra kapott jó labdát a bal oldalon, majd egy visszacsel után 15 méterről a bal felső sarokba tekert (2-1), beállítva a végeredményt.

A magyar válogatott négy ponttal a harmadik helyen végzett a csoportjában, így szerdán Új-Zélanddal mérkőzik meg a torna 9. helyéért.

- Egy nagyon jó cseh csapattal mérkőztünk meg, amely az első félidőben jobban játszott nálunk, és irányítani tudta a meccset - értékelt a mérkőzés után Markó Edina. - Ez elsősorban annak tudható be, hogy ezúttal nem tudtunk olyan frissen játszani, mint az írek ellen. Sok futással próbáltuk meg kompenzálni a kissé tompább játékot, és sikerült szünetig gól- és emberelőnyt kiharcolnunk. Szünetben felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy nem szabad elkényelmesedni, mindenképpen gólt kell szereznünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. A második félidő elején szép akciókat vezettünk, sajnos a befejezések nem sikerültek, és a futball törvényeinek megfelelően ez később megbosszulta magát, a csehek a hajrában egyenlítettek. Nagy elismerés, hogy a kapott gól után nem roppantunk össze, két perccel később megszereztük a győztes gólt. Nagyon értékes győzelmet arattunk, amely az önbizalomszerzés miatt is fontos volt a csapatnak.

Magyarország-Csehország 2-1 (1-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Papp Dóra, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória - Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin - Tóth Gabriella (Rácz Zsófia, 46.), Vágó Fanni (Farádi-Szabó Edina, 90.), Zeller Dóra - Németh Loretta (Magyarics Zoé, 70.)
Gólszerzők: Németh Loretta a 27., Zeller Dóra a 88. percben

Az U19-es játékosokra épülő B-válogatottnak nem volt esélye a pontszerzésre a franciák B-válogatottja ellen a horvátországi Isztria Kupa harmadik játéknapján. A mieink mindkét félidőben három gólt kaptak, így nagy különbségű vereséget szenvedtek. A csapat szerdán Tajvan ellen lép pályára a torna 7. helyéért.

- Nem könnyű értékelni ezt a mérkőzést, el kell ismerni, hogy ilyen arányban is megérdemelt a franciák győzelme. A két csapat között nagyságrendi különbség volt ezen a napon. A játékosaim a saját tudásuknak megfelelően a maximumot hozták, ezért nem érheti kritika őket. A jobb csapattól kikapni nem szégyen, márpedig a franciák a játék minden elemében sokkal jobbak voltak nálunk - mondta a mérkőzést követően Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Franciaország B - Magyarország B 6-0 (3-0)
Magyarország: Varga Luca - Rozmis Gabriella (Csiki Anna, 77.), Turányi Lilla (Csigi Eszter, 44.), Németh Hanna, Boros Kinga - Kun Barbara (Kiss Stella, 65.) - Fél Patrícia, Csányi Diána, Kis Gabriella (Gelb Mónika, 55.), Fél Alexandra (Pilán Tímea, 55.) - Oláh Adrienn (Krascsenics Csilla, 55.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...