Női válogatott: magabiztos győzelem a második vb-selejtezőn
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2013. október. 31., 19:13
Női válogatott: magabiztos győzelem a második vb-selejtezőn

Vágó Attila együttese négy gólt lőtt a bolgároknak, ezzel magabiztosan szerezte meg a három pontot a Bozsik-stadionban rendezett világbajnoki selejtező mérkőzésen.

Az osztrákoktól elszenvedett vereség után, a jóval szerényebb játékerőt képviselő bolgárok elleni vb-selejtezőn a magabiztos győzelem volt női válogatottunk célja. A meccs előtt kisebb ünnepségre került sor, Török Gábor, az MLSZ Női Bizottságának elnöke köszöntötte Szeitl Szilviát és Vágó Fannit ötvenedik válogatottságuk alkalmából.

Már a 4. percben megadta a meccs alaphangját a magyar csapat, ekkor Pádár Anita ívelt át a jobbösszekötő helyén elfutó Szabó Boglárka elé, aki egy átvétel után 5 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A mieink jókora fölényben játszottak a folytatásban, és ha támadásban kevesebb pontatlanságot vétettek volna a játékosok, gyorsan döntésre vihették volna a találkozót. A 40. percben aztán megdupláztuk az előnyt, Vágó Fannival szemben szabálytalankodott a 16-oson belül a vendégek kapusa, a mieink büntetőhöz jutottak, Roksana Shananskának pedig piros lapot mutatott fel a játékvezető. A 11-est Vágó Fanni magabiztosan értékesítette (2-0).

A második félidőben óriási fölényben játszott a magyar válogatott, ziccereket is kialakított a bolgár kapu előtt, de ezeket egészen a 70. percig elpuskázta. Ekkor Sipos Lilla kapott remek labdát a balösszekötő helyén, betört a 16-oson belülre, majd a kimozduló kapus mellett a kapu bal oldalába helyezett (3-0). A 76. percben Kaján Zsanett és Vágó Fanni látványos összjátéka után utóbbi hozta kihagyhatatlan helyzetbe Zeller Dórát, aki két lépésről az üres kapuba helyezett (4-0). A hajrához közeledve könnyedén tovább növelhettük volna az előnyt, de végül "megkíméltük" a vendégeket az újabb góloktól, maradt a 4-0. Vágó Attila együttese legközelebb három hét múlva lép pályára a vb-selejtező sorozatban, akkor Kazahsztán lesz az ellenfél Győrben.

- Kötelező győzelem volt, de van, amikor a kötelező győzelem is nehéz tud lenni - értékelt a meccs után Vágó Attila. - Ennyivel jobbak vagyunk a bolgároknál, sőt, ha kicsit jobban koncentrálunk, még nagyobb különbség alakulhatott volna ki. A meccs az első félidőben, a kiállításnál és az értékesített tizenegyesnél eldőlt. Sajnos a folytatásban is feszülten játszottunk, kapkodtunk, a játék még nem volt az igazi, de ezen megpróbálunk javítani a következő meccsekig. Elvárható volt a három pont megszerzése, és bár nem volt igazán jó a teljesítményünk, vezettünk pár látványos támadást, és lőttünk két szép gólt. Három hét múlva, a kazahok ellen jobb játékot és nagyobb győzelmet várok a csapattól.

Magyarország-Bulgária 4-0 (2-0)
Magyarország:
Németh Júlia - Szeitl Szilvia, Demeter Réka, Tálosi Szabina, Szabó Viktória (Sipos Lilla, 46.) - Smuczer Angéla, Vágó Fanni, Szabó Boglárka - Zeller Dóra, Pádár Anita (Kaján Zsanett, 75.), Jakabfi Zsanett (Pincze Gabriella, 52.)

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...