Női futball 2015: határozott lépésekkel előre
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2016. január. 02., 19:04
Női futball 2015: határozott lépésekkel előre

A Magyar Labdarúgó Szövetség évek óta kiemelt figyelmet fordít a női labdarúgás fejlesztésére. A női válogatottak 2015-ben minden lehetséges támogatást megkaptak az eredményes munkához, és - elsősorban az utánpótlásban - már az eredmények is igazolták, hogy előbb-utóbb megtérül a befektetett energia.

Az A-válogatott az Isztria Kupával kezdte az évet, és bár nem sikerült megvédenie 2014-es címét, hasznos hetet töltött Horvátországban. Az MLSZ TV a horvátországi tornán kérdezett néhány kerettagot arról, hogy milyen ma Magyarországon női futballistának lenni.



Az augusztusi Balaton Kupán veretlenül zárt ugyan a csapat, de csak a harmadik helyet sikerült elérni a szlovákok elleni döntetlen, és a fehéroroszok legyőzése után. A tornán - 125 válogatottsággal a háta mögött - elbúcsúzott a válogatottól az örökös gólkirálynő, Pádár Anita, minden idők legeredményesebb magyar női labdarúgója.

padar|

Az Európa-bajnoki selejtezőket papírforma vereséggel kezdtük Németországban, majd sikerült javítanunk, szoros meccsen legyőztük a törököket a Groupama Arénában. Egy horvátországi döntetlent követően nagy küzdelemben alulmaradtunk az oroszokkal szemben, így végül igazán nagy bravúrt nem sikerült eddig elérnünk a sorozatban, a világranglistán elfoglalt helyezésünknek megfelelő eredményeket hozta a Markó Edina vezette együttes.

Az U17-es válogatottunk tavasszal Európa-bajnoki elitkört játszott, sőt, pontot is szerzett az írországi tornán, méghozzá a csoportból veretlenül továbbjutó házigazda együttes ellen. Az utánpótlás-válogatottak ősszel is kitettek magukért, a Schumi Dorottya vezette U17-es, illetve a Turtóczki Sándor irányította U19-es csapat is kiharcolta a továbbjutást a tavaszi elitkörbe, így hosszú idő után vagyunk ismét érdekeltek mindkét korosztállyal a selejtezők második fordulójában.





Mindeközben április 1-jén a magyar női válogatott első nemzetközi mérkőzésének 30 éves jubileuma kapcsán a Magyar Labdarúgó Szövetség megtartotta a női labdarúgás napját Telkiben, és köszöntötte az 1985-ös csapat tagjait. A háttérmunka is gőzerővel zajlik a szakágban, nyár végén - Dénes András személyében - új szakágvezetőt nevezett ki az MLSZ, novemberben pedig, hagyományteremtő jelleggel, színvonalas szakmai napot tartottak az A-válogatott stábjának tagjai a női bajnokságok csapatait képviselő szakembereknek. A bajnokságot névszponzorként támogató Jet-Sol, illetve a 2015-ös Magyar Kupa-döntőt támogató MOL után újabb nemzetközi hírű cég vállalt szerepet a női futballban: ősztől a Förch Kft. a női Magyar Kupa névszponzora.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...