Női A-válogatott: peches mérkőzés, szoros vereséggel
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2016. március. 04., 17:41
Női A-válogatott: peches mérkőzés, szoros vereséggel

Pénteken az osztrákok ellen lépett pályára női A-válogatottunk a Ciprus Kupán.

A Markó Edina vezette együttes egy olaszok elleni 2-0-ás vereséggel, míg az osztrákok az írek 2-0-ás legyőzésével kezdték meg szereplésüket szerdán a ciprusi viadalon. Az egymás elleni találkozó rendkívül pechesen alakult a mieink számára, Zeller Dóra a bemelegítés közben sérült meg, Vágó Fannyt a 12. percben bokasérülés miatt, Jakabfi Zsanettet pedig a 30. percben, egy ütközés után kellett lecserélnünk. Az első félóra végére tehát három kulcsjátékosunkat veszítettük el, mindannyian a támadójátékban játszhattak volna fontos szerepet. A szerencsétlen kezdés ellenére az első félidőben többet támadtunk, jó pár alkalommal sikerült veszélyes akciókat vezetnünk, miközben az osztrákok a szünetig csak egy alkalommal tették próbára Szőcs Réka kapust.

A második félidőben valamelyest visszaesett a támadójátékunk, az osztrákok pedig a 48. percben, egy jobb oldali akciójuk végén kihasználták egy helyezkedési hibánkat, és megszerezték a vezetést (0-1). Markó Edina ezt követően átszervezte a csapatot, a félidő derekára veszélyesebbé vált a játékunk, és nagy energiákat mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. A 67. percben sikerült gólt szereznünk, Sipos Lilla beadását követően Zágor Bernadett lőtt a kapus lábai között a hálóba (1-1). A második félidőben elkezdett szakadni az eső, ami sokat rontott a pálya állapotán, mindkét együttes megszenvedett a mély talajjal. Az osztrákok a 77. percben visszaszerezték az előnyt, egy szöglet utáni lepattanó labdát juttattak a kapunkba. A hajrában nagyot küzdöttünk az egyenlítésért, de nem sikerült újabb gólt szereznünk, 2-1-es vereségünkkel zárult a találkozó. A magyar válogatott hétfőn az írek ellen lép pályára.

- Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, szerettük volna erre a találkozóra kihegyezni a tornát, mert úgy gondolom, az osztrákok ellen igazi értékmérő mérkőzést játszhattunk volna - mondta a találkozó után Markó Edina szövetségi kapitány. - Sajnos a körülmények nem tették lehetővé, hogy valóban lemérjük, mire vagyunk képesek, három fontos játékosunk sérülése keresztülhúzta a számításainkat. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnézni, mire vagyunk képesek legerősebb összeállításunkban Ausztria ellen, de a védekezésünk alapvetően rendben volt, masszívak voltunk, az ellenfelünknek jóval kevesebb lehetősége volt, mint az egymás elleni vb-selejtezőnkön. Mindent megtettünk a jó eredmény elérése érdekében, s bár a győzelem nem volt benne a játékunkban, a döntetlen reális eredmény lett volna, és nem is álltunk messze a megszerzésétől.

Ausztria-Magyarország 2-1 (0-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Mosdóczi Evelin (Papp Dóra, 64.), Szabó Viktória, Szeitl Szilvia, Tóth Gabriella - Csiszár Henrietta, Smuczer Angéla (Tóth Alexandra, 86.) - Jakabfi Zsanett (Sipos Lilla, 30.), Szarvas Alexandra (Nagy Lilla, 76.), Szuh Erika (Fenyvesi Evelin, 69.) - Vágó Fanni (Zágor Bernadett, 12.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...