Női A-válogatott: Nehezen adták meg magukat a görögök
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2015. június. 17., 21:33
Női A-válogatott: Nehezen adták meg magukat a görögök

Női A-válogatottunk lejátszotta első mérkőzését görögországi túráján, a találkozót Szarvas Alexandra találatával 1-0-ra nyertük meg a házigazdák ellen.

A magyar válogatott hosszú utazást követően kedden délután érkezett meg a görögországi Loutrakiba, szerdán pedig pályára lépett a házigazdák elleni első mérkőzésen. Az igazi nyári hőségben lejátszott találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, egyik kapu előtt sem alakultak ki igazán nagy helyzetek.

A második félidő elején megszereztük a vezetést, Szarvas Alexandra szerzett labdát a felezővonalnál, megindult meg a görög kapu felé, a védők nem tudták feltartóztatni, ő pedig góllal fejezte be az akciót. A vezetés megszerzése után a görögök válogatott átvették az irányítást, több veszélyes lehetőségük is volt, kapufát lőttek, illetve mindkét kapusunknak volt védenivalója. Az egyenlítő gólt azonban nem tudták megszerezni a hazaiak, a magyar válogatott 1-0-ra megnyerte a találkozót.

- Nem játszottunk igazán jól, érezhető volt, hogy a bajnoki szezon végeztével több játékosunk már kiesett a bajnoki ritmusból, ezért nem tudtunk olyan színvonalon teljesíteni, ahogy az a kerettől elvárható lett volna - értékelt a mérkőzés után Markó Edina szövetségi kapitány. - Minden külső körülményt figyelembe véve pozitívumként értékelhető, hogy kevésbé jó játékkal is le tudtunk győzni egy európai középmezőnyhöz tartozó válogatottat. Bízom benne, hogy a pénteki második meccsen frissebben lépünk pályára, és javuló teljesítménnyel sikerül ismét legyőzni a görögöket.

Görögország-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Bíró Barbara (Szőcs Réka, 78.) - Mosdóczi Evelin (Szabó Boglárka, 65.), Tálosi Szabina, Rácz Zsófia, Tóth Gabriella - Csiszár Henrietta (Szarvas Alexandra, 46.), Hummel-Smuczer Angéla (Szuh Erika, 59.), Fenyvesi Evelin - Nagy Lilla (Szabó Viktória, 46.), Vágó Fanni, Sipos Lilla (Kaján Zsanett, 46.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...