Női A-válogatott: nehéz csoportban harcolunk a vb-selejtezőben
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2017. április. 25., 13:57
Női A-válogatott: nehéz csoportban harcolunk a vb-selejtezőben

Női A-válogatottunk szeptemberben kezdi meg szereplését a világbajnoki selejtező-sorozatban, ma Nyonban, az UEFA székhelyén kisorsolták csoportellenfeleit.

A Markó Edina vezette együttes a tavaly véget ért Eb-selejtezők során harcban állt a második helyért, de végül a jóval előttünk rangsorolt oroszok szerezték meg ezt a pozíciót, így nem sikerült bravúrral zárni a sorozatot. Most ismét nekifut a csapat egy hosszú sorozatnak, amelyből ugyanúgy meglepetés lenne az első két hely valamelyikének elérése.

A selejtező sorozatban 35 csapat vesz részt, hét darab ötös csoportban zajlanak a küzdelmek. A magyar válogatott a negyedik kalapba kapott besorolást, vagyis három magasabban és egy alacsonyabban rangsorolt válogatottal kell majd megküzdenie a vb-t érő első, és a rájátszásra esélyt adó második helyért. Az ötödik kalapból a horvátokat, a harmadikból az ukránokat, a másodikból a dánokat, az elsőből pedig a svédeket sorsolták ki a mieink mellé.

A csoportok győztesei automatikus résztvevői lesznek a 2019-es, franciaországi világbajnokságnak, a hét csoport négy legjobb második helyezettje pedig rájátszás során harcolhatja ki a vb-részvételt.

A csoportküzdelmek szeptember 11-én kezdődnek, a magyar válogatott részletes programja a következő órákban alakul ki.

– Több kalapból is a lehető legnehezebb, vagy az egyik legnehezebb riválist kaptuk meg, míg a pozitívumok közt azt lehet kiemelni, hogy a horvátok és az ukránok ellen is játszottunk az utóbbi időszakban, ismerjük őket, és jó eredményeket értünk el ellenük – mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak a sorsolást követően. – A női csapatoknál kiemelten fontos, hogy ismerjék testközelből az ellenfelet, s bár az ukránoknál és a horvátoknál is kapitányváltás volt az utóbbi időben, tudjuk, mire számíthatunk tőlük. A svéd és a dán csapat rendszeres résztvevője a világversenyeknek, az európai elithez tartoznak, de a fejlődésünk szempontjából nagy lehetőség, hogy ilyen erős riválisok ellen játszhatunk. Óriási kihívás vár ránk, de úgy gondolom, akármilyen nehéz is a dolgunk, a második hely megszerzését kell kitűznünk célként. Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, ahol lehetnek körbeverések, az ötödik kalapos horvátok ellen sem mehet egyik válogatott sem biztosra. Ez talán kedvezhet nekünk, de ahhoz, hogy a negyedik kalapból sorsolva versenyben lehessünk a második helyért, komoly bravúrokra is szükség lesz majd.

A selejtezők programja

2017. szeptember 19. Magyarország–Dánia
2017. október 19. Magyarország–Horvátország
2017. október 24. Svédország–Magyarország
2017. november 24. Magyarország–Ukrajna
2018. április 5. Magyarország–Svédország
2018. április 9. Horvátország–Magyarország
2018. június 12. Dánia–Magyarország
2018. szeptember 4. Ukrajna–Magyarország

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...