Női A-válogatott: javulni kell a horvátországi meccsre
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2015. október. 22., 21:12
Női A-válogatott: javulni kell a horvátországi meccsre

Női A-válogatottunk szerdán Szuh Erika 46. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a törököket első hazai Eb-selejtezőjén, így sikerélménnyel gazdagodva, és három ponttal a tarsolyában várhatja a vasárnapi, horvátországi összecsapást. Jakabfi Zsanett szerint a törökök elleni találkozó elsősorban a rossz helyzetkihasználás miatt lett szorosabb a vártnál, de más játékelemekben is elmaradt a csapat a valós tudásától.

- Jól felkészültünk a meccsre, mindenki szeretett volna bizonyítani, hiszen hazai pályán, kiváló körülmények között, sok szurkoló előtt léptünk pályára - mondta a Wolfsburg támadója. - Sajnos egy kicsit elizgultuk a mérkőzést, véleményem szerint nem a törökök jó játéka miatt lett szoros a találkozó, én legalábbis előzetesen jobb teljesítményt vártam az ellenféltől. Inkább saját magunknak nehezítettük meg a mérkőzést, mert hiába voltunk jobbak a törököknél, nem sikerült gólokra váltani ezt a fölényt. Sajnos Vágó Fanny és én is sok száz százalékos helyzetet elpuskáztunk elöl, és szerintem a visszafogottabb teljesítményünk arra volt visszavezethető, hogy nem születtek meg azok a gólok, amik megnyugtathatták volna az együttest.

Markó Edina szövetségi kapitány szerint a törökök nem okoztak meglepetést, de azzal, hogy a mieinknél ezúttal akadtak visszafogott egyéni teljesítmények, valamint a helyzeteink nagy részét nem sikerült kihasználni, egy idő után felhoztuk az ellenfelet, ezért lett a végére a vártnál szorosabb a találkozó.

- A törökök elleni mérkőzésen a mutatott játék másodlagos volt, a legfontosabb a győzelem, és ezt sikerült elérnünk - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - A szokásosnál nagyobb figyelem kicsit megilletődötté tette a csapatot, ez is olyasmi, amihez fel kell tudnunk nőni a jövőben. Ha a helyzeteinket jobban használjuk ki, akkor egész másként értékelhetnénk a találkozót, így azért kellett némi szerencse is ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot, hiszen a törökök elhitték, hogy lehet keresnivalójuk, és a hajrában enyhe fölényben tudtak futballozni, egy-két helyzetet is kialakítottak. Az ellenfél nem okozott meglepetést, kizárólag rajtunk múlt, hogy nem lett nagyobb különbségű a győzelem, összességében azonban így is teljesen megérdemelt a győzelmünk.

A magyar válogatott vasárnap délután Eszéken lép pályára a horvátok ellen. Intő jel lehet, hogy következő ellenfelünk jobb eredményeket ért el a riválisokkal szemben, mint mi, a németektől csak 1-0-ra kapott ki, a törököket pedig 4-1-re győzte le.

- A szerdai játéknál többet kell nyújtanunk Horvátországban, ezt mindenki tudja - fogalmazott Jakabfi Zsanett. - A törökök elleni meccs arra jó volt, hogy még időben észbe kapjunk, és a tapasztalatokat levonva javítsunk a játékunkon, és persze arra is, hogy összerázódjon kicsit a csapat. Ritkán szerepel az összes légiós együtt, ezért kell egy kis idő az összecsiszolódásra, ez látszott szerdán a játékunkon. A horvátok kemény, erőszakos futballt játsszanak, ami nekünk nem igazán fekszik, de úgy gondolom, játéktudásban egy szinten vagyunk velük, függetlenül attól, hogy a németek és a törökök ellen jobb eredményt értek el, mint mi.

A horvát válogatottal az elmúlt másfél évben többször is megmérkőztünk felkészülési mérkőzésen. A tavalyi Istria Kupán 2-2-es döntetlent játszottunk ellenünk, majd a Balaton Kupán két góllal legyőztünk vasárnapi ellenfelünket. Markó Edina szerint hiba lenne ebből a két mérkőzésből kiindulni, mert egyik találkozón sem teljes kerettel játszottak a csapatok, a horvátok azóta elért eredményei pedig tiszteletet parancsolnak.

- Nagyon jó formában lévő horvát válogatottal találkozunk, sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint a törökök ellen, abszolút háromesélyes lesz a találkozó - mondta a ránk váró mérkőzésről Markó Edina. - A helyszínen néztem meg őket a németek elleni mérkőzésen, ahol nagyon jó benyomást tettek rám, egyre javulnak az eredményeik, a világranglistán öt helyet javítottak az elmúlt hónapokban. Vannak elöl nagyon veszélyes játékosaik, az irányító középpályásuk, Iva Landeka például igazi európai klasszis futballista, akinek nemcsak a pontrúgásai életveszélyesek, hanem a szervező játéka is nagyon magas szintű. Ezzel együtt nincs okunk tartani tőlük, két azonos erősségű és tudású csapat találkozik vasárnap, úgy gondolom, a pillanatnyi forma fog dönteni a meccsen, de ahhoz, hogy megvalósítsuk a céljainkat, és minimum egy pontot szerezzünk, javulnunk kell a párharcokban, a védekezésben és a helyzetkihasználásban egyaránt.

Jó hír a mieink számára, hogy Eszéken pályára léphet Zeller Dóra és Kaján Zsanett is, őket a nevezés során előforduló technikai hiba miatt kellett nélkülöznie szerdán a szakmai stábnak.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...