Női A-válogatott: egy góllal múltuk felül a törököket
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2015. október. 21., 17:53
Női A-válogatott: egy góllal múltuk felül a törököket

Női A-válogatottunk Szuh Erika 46. percben szerzett góljával 1-0-ás győzelmet aratott a törökök elleni Európa-bajnoki selejtezőn a Groupama Arénában.

A magyar és a török válogatott is vereséggel kezdte meg az Eb-selejtező sorozatot, ezért mindkét együttes számára kiemelt jelentőséggel bírt az egymás elleni összecsapás. A mieink számára azért is fontos volt a győzelem, mert a csoportban kizárólag a töröknél erősebb csapatok vannak a riválisok között. A Groupama Arénában, mintegy 3000 szurkoló előtt léptek pályára a válogatottak, vagyis minden körülmény adott volt ahhoz, hogy jó meccset játsszon a két együttes.

Gyorsan magához ragadta az irányítást a magyar válogatott, beszorítottuk a törököket a kapujuk elé, az első lehetőségünk Jakabfi Zsanett előtt adódott, de 10 méteres fejese célt tévesztett. A folytatásban Vágó Fanny esett el gyanús körülmények között a 16-oson belül, egy török védő hathatós közreműködésével, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A félidő derekához érve a törökök bátrabb játékra váltottak, és több alkalommal is veszélyeztetni tudtak, ami óvatosabbá tett a magyar csapatot. Ezzel együtt is könnyedén megszerezhettük volna a vezetést, a 37.percben Sipos Lilla remekül tette be a bal oldalról a kapu elé, Vágó Fanny került óriási helyzetbe, de 5 méterről, kapásból a kapu fölé belsőzött. A szünetig maradt a magyar fölény, de a vezető gólt nem sikerült megszereznünk, gólnélküli döntetlennel mentek az öltözőbe a csapatok.

1021_HUNTUR2|

A fordulás után mindössze 19 másodpercre volt szüksége a magyar válogatottnak a vezetés megszerzéséhez, a középkezdés után vezetett gyors akció végén Csiszár Henrietta tette be balról a labdát, Jakabfi Zsanett még nem tudta lekezelni, de az érkező Szuh Erika 7 méterről a léc alá bombázott (1-0). Az 54. percben Sipos Lilla ívelt középre a bal oldalról, Jakabfi Zsanett üresen érkezett, de 13 méterről, kapásból a kapu felé helyezett. A törökök nem adták fel, több energiát fordítottak a támadásokra, és az 58. percben kis híján egyenlítettek, egy bal oldali beadás után Yagmur Uraz közeli, de középre tartó próbálkozását védte Szőcs. A törökök nyíltabb játékával változatossá vált a mérkőzés, a 61. percben Jakabfi előtt adódott lehetőség, szélsőnk 17 méterről nem sokkal a jobb kapufa mellé emelt. A 68. percben egy jobb oldali szöglet után Csiszár Henrietta fejelt 11 méterről kapura, a labda a keresztlécről pattant az alapvonalon kívülre. A törökök a hajrához közeledve többször is megjelentek a tizenhatosunk előterében, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani, leginkább rögzített szituációkból tudták a kapunk elé juttatni a labdát. A lefújásig magabiztosan őriztük az előnyt, és megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot, amivel pontszámban utolértük következő ellenfelünket, a horvát válogatottat. Folytatás vasárnap, 16.00 órától Eszéken.

- Elsősorban a helyzetkihasználással voltak problémáink a mérkőzésen, hiszen amikor gólt rúghattunk volna, és ezzel lehetőségünk lett volna arra, hogy megnyugodjunk, kihagytuk a lehetőségeket, és ezzel talán még idegesebbé váltunk - értékelt a lefújás után Markó Edina szövetségi kapitány. - A szünetben megbeszéltük, mi lehet a megoldás a problémára, és bár sikerült gyorsan gólt szereznünk, a további találatok elmaradtak, így nem nyugodhattunk meg teljesen. A végén kicsit magunkra húztuk a törököket, de a legfontosabb, hogy sikerült megszerezni a győzelmet. Szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek, és ilyen hangosan buzdítottak bennünket, ez végig nagy segítséget jelentett a lányoknak.

Magyarország-Törökország 1-0 (0-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Mosdóczi Evelin, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória, Tóth Gabriella - Smuczer Angéla, Csiszár Henriatta (Fenyvesi Evelin, 71.) - Jakabfi Zsanett, Szuh Erika, Sipos Lilla (Nagy Lilla, 77.) - Vágó Fanny (Rácz Zsófia, 89.)
Gólszerző: Szuh a 46. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...